Mezarlığın demir kapıları ile muslukları çalındı

Malkara'daki Çavuşköy Mahallesi Mahalle Mezarlığı'nda belediye tarafından yaptırılan demir giriş kapıları ve hayırseverler tarafından yaptırılan çeşmelerin muslukları, kimliği belirsiz

GÜNDEM 27.12.2020 18:30:00 0
Mezarlığın demir kapıları ile muslukları çalındı

Malkara'daki Çavuşköy Mahallesi Mezarlığı'nda bulunan musluklar ve kapıları yaklaşık 4 ay önce kimliği belirsiz kişilerce çalınmıştı. Belediye çalınan muslukları ve kapıları yenilerken, bu kez yeniden hayrat çeşmeleri mezarlığın girişindeki 3 metrelik demir kapılar kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı. Hırsızlık olayı mezarlığa ziyarete giden vatandaşlar tarafından fark edilerek, yetkililere bildirildi.

 

 

‘MEZAR TAŞLARI PARA YAPSA ONLARIDA ÇALACAKLAR’

 

Yakınlarının mezarını ziyaret eden Orhan Burhan Uzun (63), mezarlık kapılarının ve çeşme musluklarını çalınmasına tepki göstererek, "Son dönemde köyümüzde yapılan hırsızlıklardan dolayı köy halkı olarak muzdarip olduk. Mezarlığın kapısını çalmak neymiş. Mezarlığın musluklarını çalmak neymiş. Şok içerisindeyiz. Bu iş mezarlığın çeşmesine ve musluklarına kadar vardı. Yazıktır günahtır. Bu konuda hurdacıların da denetlenmesi lazım. Bunları çalanlar nereye götürecekleri belli. Bu kapıyı normal birileri almaz bunu hurdacı alıyor. Mezarlığın elektrik direklerini ve elektrik kablolarını ve trafoya varıncaya kadar her şeyi çaldılar. Hırsızlık aldı başını gidiyor. Bu işlere acilen bir çözüm bulunması lazım. Bu hırsızları vatandaş yakalarsa vatandaşın başı belaya gidecek. Bir an önce yetkililer bunları yakalasın. Yakın zamanda yine bu mezarlığın kapıları ile tüm muslukları çalındı. Kapılar yeni olarak yeniden yerine yaptırıldı. Muslukları çalındı. Tekrar yerine yeni musluk konuldu. Sorumluları bulunmadı. Yeniden hepsini yaptırdık. Yeniden hepsi yerinden sökülüp çalındı. Bu hırsızlara neden çözüm bulunmuyor. Bu kapılar ile musluklar 3’üncü ye çalınıyor. Çeşmenin elektrik trafosunu bile çaldılar. Mezar taşları para yapsa onları da çalacaklar. Dedemiz için babaannemiz için mezarlığa hayrat yaptırdık. Ama çeşmelerini çalmışlar. Mezarlığa ziyarete gelen su dökemeden gidiyor. Abdest alıp dua okuyacak ama su olmadığından abdest alamıyor. Yazıktır. Yetkililer bu olaya bir an önce bir el atsın. Mezarlığın kapılarını da betonuyla birlikte sökmüşler. Diğer beton ağır tonajlı olunca onu kaldıramamışlar. Betonuyla çalmışlar kapıları. Bunları niye çalışıyorsunuz gelin söyleyin madem çalmadan para verelim ama çalmayın kapıları muslukları. Yaptığı zarar çaldığından 10 katı" dedi.

 

‘HIRSIZLARIN SAYESİNDE MEZARLIKTA SUYUMUZ YOK’

 

Ailesiyle birlikte mezarlığa ziyarete giden Cihan Uzun, hırsızlık olayına tepki göstererek, “Ben ailemle birlikte mezarlığa hem dua okumak hem de ziyaret için geldim. Ölmüşlerimize dua ettikten sonra su dökecektik ama hırsızlar mezarlığın kurnalarını çalmışlar. Birde mezarlığın bütün kapılarını çalmışlar. Şuanda ölmüşlerimize su dökemiyoruz. Hırsızların sayesinde Mezarlıkta suyumuz yok şuanda” dedi. Yetkililer, mezarlıktaki demir kapı ve çeşme muslukları hırsızlığıyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

 

Haber / Murat YAYIN