Yılbaşı biletlerine Çerkezköy'de yoğun ilgi

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi biletleri Çerkezköy'de yoğun ilgi görüyor. Yılbaşına sayılı günler kala yılbaşı biletlerinin yüzde 80'inin tükendiğini kaydeden Ç

GÜNDEM 24.12.2020 16:11:00 0
Yılbaşı biletlerine Çerkezköy

Çerkezköy'de 'Ya çıkarsa' diyerek umudunun peşinden koşmak isteyenler, 31 Aralık 2020 günü çekilişi yapılacak Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi biletlerine yoğun ilgi gösteriyor.

 

ZAMAN ZAMAN KUYRUKLAR OLUŞTU

 

Milli Piyango tarihinin en büyük ikramiyesi olan 100 milyon lira, satın alınan bilete isabet edinceye kadar çekiliş sürecek. 100 milyon liranın hayalini kuran vatandaşlar, Çerkezköylü seyyar bayilerin önünde zaman zaman kuyruklar oluşturdu.

 

 

“BİR MÜŞTERİME 120 ADET BİLET SATTIM”

 

Çerkezköy'de uzun yıllardır Milli Piyango'nun resmi seyyar bayiliğini yapan İsmail Garip, satışlardan oldukça memnun olduğunu belirterek, “Bu sene satışlarımız geçen seneye göre oldukça iyi. Günde ortalama 600-700 tane bilet satıyorum. Bu sene vatandaşların umudu yılbaşı özel biletlerinde. Pandemi ve işsizlik, satışlarımızın artmasında etkili. İnsanlar umutlarını yılbaşı biletlerine bağladı. ‘Ya çıkarsa’ umuduyla yılbaşı biletleri satın alıyorlar. Bazı vatandaşlar da toplu yılbaşı bileti alıyor. Bir müşterime 120 adet bilet sattım. Bazı müşteriler ise totem yapıyor. Bir kağıda almak istedikleri biletlerin son hanesi yazarak geliyorlar” dedi.

 

 

“BİLETLERİN TÜKENME İHTİMALİ VAR”

 

Garip, yılbaşı biletlerinin sınırlı sayıda olduğunu da kaydederek, “Biletlerimizi yetiştiremiyoruz, o kadar yoğunluk var. Mola bile veremiyoruz bazı günler. Son 2-3 günde satışların daha da artmasını bekliyoruz, tabi bilet kalırsa. Biletlerin tükenme ihtimali de var çünkü. Ben yarın Tekirdağ’a gideceğim bilet takviyesi için. Biletlerim azaldı” dedi. Garip, yılbaşı biletlerine taleplerin daha fazla olmasından dolayı kazı kazanları bir süreliğine satmadığını da kaydetti.

 

“GÜNDE BİN-BİN 500 CİVARI BİLET SATIYORUM”

 

30 yıldır milli piyango bayiliği yapan İsmail Akça da, “Satışlarımızdan memnunuz. Biletlerimiz kalmadı ama öyle bir sorun var. Milli Piyango özelleştiği için eski sisteme göre çalışmıyoruz. Eskiden 15-20 bin bilet birden alırken şimdi 3-5 bin bilet falan alabiliyoruz” dedi. Akça, günde 1000-1500 civarından bilet sattığını da kaydederek, “Bu sene satışlarımız iyi. Satışlarımızın iyi olmasının bir sebebi de Çerkezköy’de sadece 2 tane milli piyango bayiinin olması” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN