Pandemi süreci ve sonrasında özel eğitim merkezlerinin durumu

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından "Pandemi Süreci ve Sonrasında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Durum Analizi, Finansal Sorunları ve Çözüm Önerileri" konusunda Oda Meslek Ko

GÜNDEM 24.12.2020 16:03:00 0
Pandemi süreci ve sonrasında özel eğitim merkezlerinin durumu

KTSO Başkanı Soner Ilık başkanlığında yapılan online toplantıda Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu (ÖÖEDF) Kırklareli İl Temsilcisi Ercan Hatır bilgilendirme yaptı.

 

1.5 MİLYON KİŞİYİ KAPSAYAN BÜYÜK BİR AİLE

 

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, sektör sorunlarının tespiti ve uygulanabilir çözüm stratejilerinin geliştirilmesi çalışmalarında öncü görev üstlendiğini belirten KTSO Başkanı Soner Ilık, toplantı ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri; Kırklareli’de 7, Türkiye genelinde 2 bin 700 merkezde, 386 bin özel gereksinimli bireye destek eğitimi vermektedir. Toplam 42 bin 750 personel istihdam etmektedir. Özel gereksinimli bireyler, aileleri ve alanda çalışanlarla birlikte 1.5 milyon kişiyi kapsayan büyük bir ailedir” dedi.

 

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜZERİNDE DURULDU

 

Son 15 yıllık dönemde enflasyon ve asgari ücret karşısında sektörel hak edişlerin değer kaybına uğramasının, sektörel sürdürülebilirlik noktasında belirsizlikler yaşanmasına ve özellikle pandemi sürecinde kurumlarımızın kapalı kalmasının sürdürülebilirlik ve özel eğitimde kalitenin arttırılamamasına neden olduğunu kaydeden Ilık “Meslek Komitelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda “Pandemi Süreci ve Sonrasında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Durum Analizi, Finansal Sorunları ve Çözüm Önerileri” konuşuldu, “2023 Eğitim Vizyonu” içerisinde eğitimde kalitenin arttırılabilmesi için yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu” dedi.

 

Haber  / Menşure KARDEŞ