Ata: Sokak hayvanlarımız bize emanet

Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde sokak hayvanlarını besleme etkinliği başlattığını kaydeden Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Hayvanseve

GÜNDEM 22.12.2020 11:18:00 0
Ata: Sokak hayvanlarımız bize emanet

Marmaraereğlisi’nde koranavirüs önlemleri kapsamında halkın 'evde kal' çağrılarına uymasıyla, sokak hayvanlarının aç kalmaması için Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Veterinerlik Hizmetleri ekipleri ilçe genelinde “besleme” etkinliği başlattı.

 

İLÇENİN BİRÇOK NOKTASINDA BESLEME NOKTASI OLUŞTURULDU

 

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, ‘evde kal’ çağrılarına uyanlar sokağa çıkmayınca ve birçok iş yeri de paket servis usulü çalışma gerçekleştirdiği için sokak hayvanları, yiyecek bulamamaya başladı. Bunun üzerine Marmaraereğlisi Belediyesi, harekete geçerek ilçenin birçok noktasında sokak hayvanları için besleme çalışması başlattı.

 

“SOKAK HAYVANLARIMIZI ÇARESİZ BIRAKMAYALIM”

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, “Vatandaşlarımız ‘evde kal’ çağrılarına kesinlikle uysunlar. Dışarı çıkmasınlar ama en azından çöpe atacakları yemeği bir kaba koyarak, yanına da bir su koyarak çöpün yanına bıraksınlar. Sokak hayvanlarımızı çaresiz bırakmayalım. Belediye olarak yerleşimin az olduğu bölgeler dahil olmak üzere, her bölgede besleme çalışması yapıyoruz. Hayvan severler tedirgin olmasın sokak hayvanlarımız bize emanet. Allah’ın izniyle birlikte başaracağız, bu süreci birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA