Vatan şairi Namık Kemal, doğumunun 180'inci yılında anıldı 

Hürriyet ve vatan şairi olarak anılan Namık Kemal'in doğumunun 180'inci yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

GÜNDEM 21.12.2020 13:10:00 0
Vatan şairi Namık Kemal, doğumunun 180

Törene; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Piyade Albay Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektör V. Yılmaz Çakıcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, Namık Kemal Derneği Başkanı Sezai Kurt ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

ÇELENKLER SUNULDU

 

Anma töreninde ilk olarak;  Namık Kemal Anıtı’na Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ve Namık Kemal Derneği tarafından çelenk sunuldu.

 

 

“TANZİMAT DEVRİNİN EN ÖNEMLİ ŞAİRLERİNDEN VE AYDINLARINDANDIR”

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un mesajı okundu. Meclis Başkanı Şentop, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hürriyet ve Vatan şairi Namık Kemal’in doğumunun 180. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Anma Programı’na nazik davetiniz için teşekkür ederim. Tekirdağ’ımızın bereketli topraklarında doğan Namık Kemal, Tanzimat devrinin en önemli şairlerinden ve aydınlarındandır. “Vatan şairi” olarak isimlendirilen bu güzide insan; edebiyat, sanat, dil ve kültür konularının yanı sıra topluma dair siyasete dair pek çok alanda yazılar kaleme aldı. Ülkemize ve milletimize kalemiyle hizmet eden, bizlere pek çok vatan şiiri bırakan, birçok eser emanet eden Namık Kemal’i doğum yıldönümünde hayırla yâd ediyorum. Ruhu şâd olsun. Bu vesileyle değerli hemşehrilerimi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum”

 

HATIRA PULU HEDİYE ETTİ

 

Meclis Başkanı Şentop’un mesajının okunmasının ardından tören sona erdi. Törenin son bulmasının ardından Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyelerine günün anısına üzerinde Hürriyet Şairi Namık Kemal’in resminin bulunduğu hatıra pulu hediye etti.

 

Haber / Buse SERİN