Avcı, Keşan Kent Müzesi'nin bir yılını değerlendirdi​​​​​​​

Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Aslı Avcı, müzenin bir yılını değerlendirdi. Aralık 2019'da, binanın, kent müzesi olarak kullanılması için Keşan Belediyesi'ne tahsisi ile başlayan ça

GÜNDEM 17.12.2020 18:58:00 0
Avcı, Keşan Kent Müzesi

İlk olarak, 2020 Şubat ayında koordinasyon merkezinin faaliyete geçmesi ile hem kent içinde hem de kent dışında farklı kulvarda pek çok kişiyi ziyaret edip, projeyi anlatarak işe başladıklarını belirten Kentt Müzesi Koordinatörü Avcı, “Kurum, kuruluş, oda-borsa, muhtar, stk, siyasi parti ve akademisyenleri içine alan 107 görüşme gerçekleştirdik. Projemizin ana hatlarını, sadece bir müze değil, içinde kütüphanesi, sergi salonu, atölyeleri; bahçesinde sineması, amfi tiyatrosu, kafesi olan bir kültür kampüsü planladığımızı anlattık” dedi.

 

“143 ZİYARETÇİ AĞIRLADIK”

 

Müze var oldukça devam edecek sözlü tarih çalışmaları kapsamında, futbolcudan öğretmene, gazeteciden fotoğrafçıya, süpürgeciden oyuncuya, farklı pek çok alanda hikayesi olan 36 kişiyle röportaj yaptıklarını belirten Avcı, “Henüz hazırlık aşamasında ve ziyarete açılmamış bir müze olmamıza rağmen envanter bağışçılarımız dışında 143 ziyaretçi ağırladık, 397 envanter topladık” dedi.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA ARTARAK DEVAM EDECEK”

 

Avcı, projeyi daha geniş ve farklı kitlelere duyurmak adına; Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Burak İşçimen ile “Hafızanızdaki Müzeden Hayalinizdeki Müzeye”, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ile lise son sınıf öğrencilerine mesleki bilgilendirme, Keşan FM Bunu Konuşalım programı yapımcısı Cavit Deniz ile proje tanıtımı konularında canlı yayınlar yaptıklarını, bu tür çalışmaların önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini söyledi.

 

 

“RESİM SERGİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK”

 

Avcı, “Kent müzesi olarak kentin hafızasını yeniden canlandırma sorumluluğumuz kapsamında, Keşan’ın Kurtuluşu’nun 98. yıl dönümünde; Keşan’ın ilkleri, ticaret hayatı, önemli yapıları gibi başlıklar altında topladığımız fotoğrafları, “Hafızamdaki Keşan Fotoğraf Sergisi” ile Keşanlılarla buluşturduk. Sergimizi, kültürel miras konusunda farkındalık yaratmak için 1900’lü yılların başından beri kentteki alışverişin, ticaretin, yaşamın kalbi olan ve bu işlevini hala sürdüren, yaşayan kültür mirası Kunduracılar Çarşısı’nda gerçekleştirdik. Kültür- sanat alanındaki hedeflerimiz doğrultusunda, Keşan Belediyesi’nin AB Hibe Programlı “Renkler” projesinin resim sergisine ev sahipliği yaptık” ifadelerini kullandı.

 

“KEŞAN’IN AYDINLIK YÜZÜ OLMAYA DEVAM EDECEK”

 

Avcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Yaptıklarımızın dışında elbette henüz yapamadıklarımız ama bu zorlu süreci atlatır atlatmaz gerçekleştirmeyi planladıklarımız var. Farklı kurumları paydaş olarak dahil edeceğimiz, müze olarak bizim paydaş olacağımız; eğitim, kültür, sanat alanında farklılık ve farkındalık yaratacak projelerle, Müze Keşan, Keşan’ın aydınlık yüzü olmaya devam edecek”

 

Haber / Ruşa ELMA