Bozdağ: Açıklanan destekler yeterli değil

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'esnafa destek' paketi ile ilgili değerlendirme yaptı. A?

GÜNDEM 17.12.2020 18:54:00 0
Bozdağ: Açıklanan destekler yeterli değil

Açıklanan destek paketinin detaylarının kendilerine ulaşmadığı için desteklerin kaç esnafa, hangi esnaf türüne verileceğine ilişkin net bir bilgilerinin olmadığını kaydeden Bozdağ “Açıklanan desteklerin yeterli olduğu kanaatinde değilim. Çünkü mart ayından beri kapalı olan esnaflarımız var. Tabi ki bizim küçük esnaf ve sanatkarımız devletine yük olmak istemez. Devletine olan sadakatini en iyi şekilde gösterir. Ama tabi ki zor süreçten geçtiğimiz bu günlerde devletimizden beklentilerimiz var. Bu beklentiler mümkün olduğu kadar belirli ölçüler dahilinde olacak” dedi.

 

“DEVLETİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ VAR”

 

Çerkezköy ve Kapaklı’da 7 bine yakın esnafın olduğunu dile getiren Bozdağ, “Bu geçiş sürecinde devletine hiç zaman kambur olmamış, devletini hiçbir zaman üzmemiş küçük esnaf olarak beklentilerimiz var. Devletimizin bize biraz tebessüm etmesini bekliyoruz” diye konuştu. Bakkal esnafıyla ilgili bir takım sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Bozdağ “İnşallah bu dönemde tekel bayiler açılacaktır. Bu konuda mülki amirlerimizin bize sıcaklığı, yakınlığı bizi mutlu ediyor. Bu konuda üst düzeydeki yöneticilerimize de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

DOĞAL GAZ KONUSUNDA DA TALEPLERİMİZ OLACAK

 

Esnaf ve sanatkarlara destek noktasında elektrikte indirim yapılması için TREPAŞ ile de görüşme yaptıklarını kaydeden Bozdağ “TREPAŞ’ın esnafla ilgili belirli bir rakama kadar indirimleri var. Bu konuda TREPAŞ ile çalışma yapıyoruz. Esnafımıza indirim alacağız. İnşallah bu konuda da esnafımıza yardımcı olacağız” dedi. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, doğal gaz konusunda da Tekirdağ Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği olarak doğal gaz dağıtımı yapan Zorlu Enerji’den taleplerinin olacağını dile getirdi.

 

Haber /  Gülveren ALTUNOĞLU