Yünsa Genel Müdürü Sürmegöz: İngiltere'de Türk kumaşını tanıtıyoruz

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan ve dünyanın önde gelen moda devlerinin koleksiyonlarını hazırlayan Yünsa, ürettiği hazır giyim ürünlerinin yüzde 66'sını İngilter

GÜNDEM 16.12.2020 16:21:00 0
Yünsa Genel Müdürü Sürmegöz: İngiltere

1973 yılında üst kalite erkek giyim yünlü dokuma kumaşı üreterek faaliyete başlayan, 1998 yılında portföyüne kadın giyimi de dahil eden Yünsa, dünyaca ünlü markalara yünlü kumaş tedarik etmenin yanı sıra hazır giyim sektöründe de iddialı.  Yıllık 4.500 ton kamgarn iplik üretme ve 12.5 milyon metre kumaş dokuma kapasitesine sahip olan Yünsa, bugüne kadar 500 bin parçadan fazla hazır giyim üretimi yaparken, bu giysilerin yüzde 66’sını ihraç etti.

 

“İNGİLTERE’DE TÜRK KUMAŞINI TANITIYORUZ”

 

İpliği ve kumaşı ile ünlü İngiltere’ye kalite ve tasarım ihraç ettiklerini, yünlü kumaşların yanı sıra bu kumaşlarla tasarladıkları hazır giyim ürünlerinden oluşan koleksiyonlarla da İngiltere’de Türk kumaşını tanıttıklarını kaydeden Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, hazır giyim üretimlerinin özellikle Avrupa merkezli moda markaları tarafından tercih edildiğini dile getirdi.

 

“YILDA 17 MİLYON DOLAR CİRO ELDE EDİYORUZ”

 

İngiltere’den sonra en büyük pazarlarının ise Fransa, Almanya ve Kuzey Avrupa ülkeleri olduğunu kaydeden Sürmegöz, “Hazır giyim üretimimizdeki yüzde 19’luk kısmı ise Türkiye için gerçekleştiriyoruz. Bu üretimden yılda 17 milyon dolar ciro elde ediyoruz” dedi. Sürmegöz, şimdiye dek üretilen hazır giyim ürünlerinin yüzde 44’ünün pantolon, yüzde 31’inin ceket, yüzde 15’inin ise takım elbise olduğunu belirtirken,  Yünsa hazır giyim ürünlerinin bugüne kadar önde gelen uluslararası markalar tarafından tercih edildiğini dile getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU