Dezenfektan Çeşmeleri hizmete sunuldu

Namık Kemal Üniversitesi tarafından üretilen yüzey ve yer dezenfektanları, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından şehrin 9 noktasına yerleştirilen Dezenfektan Çeşmeleri ile vatandaşlara ücretsiz olarak ulaşt

GÜNDEM 14.12.2020 15:14:00 0
Dezenfektan Çeşmeleri hizmete sunuldu

Koronavirüs salgını ile mücadelede Namık Kemal Üniversitesi ile güçlerini birleştirerek salgının yayılmasının önüne geçmek için çok önemli bir hizmete imza attıklarını kaydeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Bir yandan kamusal alanlarda ve ihtiyaç duyulan her yerde dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da vatandaşların kişisel tedbirlerini daha güvenli bir şekilde uygulayabilmeleri için Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte yer ve yüzey dezenfektanı hizmeti başlattık” dedi.  

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA”

 

Tüm vatandaşların evlerini, apartmanlarını, iş yerlerini ve araçlarını dezenfekte etmek için Dezenfektan Çeşmelerinden yer ve yüzey dezenfektanı alabileceğini kaydeden Başkan Yüksel, “Namık Kemal Üniversitesi, salgınla mücadelede çok önemli bir çalışma gerçekleştirerek elini taşın altına koymuş oldu. Üniversitemiz tarafından üretilen yer ve yüzey dezenfektanını özel olarak hazırladığımız ve 9 farklı noktaya yerleştirdiğimiz çeşmelerden hemşehrilerimize ulaştırıyoruz” dedi.

 

“SÜLEYMANPAŞA VE BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ”

 

“Bu hizmet tamamen ücretsiz” diyen Başkan Yüksel, “Biz de üniversitemize bu ürün için bir bedel ödemiyoruz. Üretimi üniversite, dağıtımını biz gerçekleştiriyoruz. 1 ton suya 1 kilo karıştırarak yüzey ve yer dezenfektanı elde ediyoruz. Vatandaşımız istediği gibi buralardan dezenfektan temin edip evini, apartmanı, arabasını ilaçlayıp dezenfekte edebilecek. Piyasada çok ürün var hangisine güveneceksin, ne olacak, bilmiyorsun. Sonuçta insan sağlığını etkiliyor, direkt soluyorsun ıslattığın yeri de. Üniversitenin böyle bir konuda bize destek olması hem Süleymanpaşa için hem bölge için bence çok önemliydi. Sayın Rektörümüz nezdinde emeği geçen herkese vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum.”

 

“KİŞİSEL TEMİZLİKTE KULLANMASINLAR”

 

Ürünün el dezenfeksiyonunda kullanılamayacağı uyarısında da bulunarak şunları söyledi: “El dezenfektanı değil, odaların, apartmanların, otobüslerin, arabaların dezenfeksiyonunda kullanacak vatandaşlarımız. El dezenfektanı üretim çalışması ayriyeten devam ediyor. Buradan hatırlatmış olalım, değerli hemşehrilerimiz bu ürünü kişisel temizliklerinde kullanmasınlar. Yalnızca yüzey ve yerlerin arındırılmasında kullanılabiliyor. Salgından korunmaya çalışırken farklı sorunlara davetiye çıkarmayalım”

 

Haber / Buse SERİN