Şengörür: Çevrim içi etkinliklerin sayısını artırmak istiyoruz

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 16. ve 17. Alt Kurul ve Alt Çalışma Grupları Toplantısı, video konferans yöntemiyle çevrimiçi olarak yapıldı. Toplantıda TÜB bünyesinde yürütülecek çalı?

GÜNDEM 13.12.2020 17:15:00 0
Şengörür: Çevrim içi etkinliklerin sayısını artırmak istiyoruz

Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Rektörü ve TÜB Dönem Dönem Başkanı Prof. Dr. Bülent Şengörür, koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde ve tüm dünyada zorunlu izolasyon sürecine geçildiğini ve bir arada gerçekleştirilen etkinliklerin yerini çevrimiçi ortamlarda yapılan video konferanslara, toplantılara ve sempozyumlara bıraktığını söyledi.

 

“2021 YILINI VERİMLİ GEÇİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

 

TÜB bünyesinde yürütülecek çalışmaları ve etkinlikleri alınan önlemler çerçevesinde planlandıklarını belirten Prof. Dr. Şengörür, “Çevrim içi ortamlarda yapılacak etkinliklerin sayısını artırmak istiyoruz. Ülke ve millet olarak içerisinde bulunduğumuz bu zor zamanları alacağımız önlemler çerçevesinde gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza olan inancım sonsuzdur. Bu toplantıda Alt Kurul ve Alt Çalışma Grupları olarak yapacağınız faaliyet planlamaları ile 2021 yılını da verimli bir şekilde geçireceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

2012 YILINDA KURULDU

 

Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu da, yaptığı konuşmada, Trakya Üniversiteler Birliği’nin eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, bilgi ve teknoloji üretimini arttırmak, bölgesel/ulusal alanda gelişme ve kalkınmaya destek olmak ve evrensel gelişmeye katkıda bulunmak üzere 2012 yılında kurulmuş örnek bir birlik olduğunu belirtti. Musaoğlu, Kırklareli Üniversitesi olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesiyle iş birliği içerisinde olmaktan, tecrübe ve deneyimlerinden istifade ederek aynı amaçla hareket etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

“TANINIRLIĞINI VE SAYGINLIĞINI ARTIRACAK”

 

Prof. Dr. Musaoğlu, “TÜB çatısı altında başarılı çalışmalara imza atmak istiyoruz. Bugün burada 16. ve 17. Üst Kurulda alınan kararları hayata geçirmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Toplantı kararlarının icra edilmesi, Trakya bölgesinin kalkınmasına destek sağlayacak, TÜB üyesi üniversitelerimizin tanınırlığını ve saygınlığını daha da arttıracaktır. 24 maddeden oluşan bir gündemimiz, 15 tane alt çalışma grubumuz var ve 131 kişilik bir ekiple birlikteyiz. Hepimize verimli ve başarılı bir toplantı diliyorum” dedi.

 

“AKTİF ÜNİVERSİTE BİRLİKLERİNDEN BİRİ”

 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık, Trakya Üniversiteler Birliği’nin ülkemizin aktif üniversite birliklerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin Trakya Üniversiteler Birliği’nin gerçekleştireceği faaliyetlere her zaman katkıda bulunacağını bildirdi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden de açılış konuşmasında Trakya Üniversiteler Birliği’nin gerçekleştirdiği faaliyet ve etkinliklerle ülkemizin diğer üniversitelerine örnek olarak gösterilen başarılı bir birliktelik olduğuna değindi.

 

“GÜZEL BİR SİNERJİ OLUŞTU”

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı da, açılış konuşmasında gerçekleştirilen toplantının başarılı ve verimli geçmesi dileğinde bulundu. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, beş güzide üniversitenin Trakya Üniversiteler Birliği çatısı altında bir araya gelerek çok güzel bir sinerji oluşturduğunu kaydederken, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Atalay da, 2020 yılında yapılan faaliyetler ile alt çalışma gruplarının çalışma usul ve esaslarıyla ilgili bilgiler vererek toplantının gündem maddelerini katılımcılarla paylaştı. Toplantı 15 ayrı Alt Çalışma Grubunun toplantıları ve ardından Alt Kurul Değerlendirme Toplantısı ile devam ettikten sonra Kapanış Toplantısı ile sona erdi. TÜB’ün 16. ve 17. Alt Kurul Toplantı gündemini; 2021 yılı yapılacak olan akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler oluşturdu.

 

YOĞUN KATILIM İLE YAPILDI

 

Toplantıya; Kırklareli Üniversitesi Rektörü ve TÜB Dönem Dönem Başkanı Prof. Dr. Bülent Şengörür, Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz,  Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, TÜB Genel Sekreteri ve Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Atalay ile TÜB Alt Çalışma Gruplarında görevli akademisyenler ve idari personeller katıldı.

 

Haber / Buse SERİN