Salgın bitene kadar kira alınmayacak

Lüleburgaz Belediyesi, koronavirüs salgını bitene kadar kendisine ait olup genelge kapsamında kapatılan veya kısıtlanan iş yerlerinden kira almama kararı aldı. Kararla birlikte belediyeye ait iş yerlerinde kiracı olu

GÜNDEM 11.12.2020 17:19:00 0
Salgın bitene kadar kira alınmayacak

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Salgının başladığı günden bu güne tüm imkânlarımızla halkımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu zor günleri dayanışma içinde hep birlikte atlatacağız. 1-2 ay değil, salgın geçene kadar kira almayacağız” dedi.

 

KİRA ALINMAYACAK

 

Koronavirüs salgını sürecinde 700’ü aşkın aileye 200 bin TL’den fazla nakdi destek sağlayan, bin 500 aileye erzak desteğinde bulunana ve odalara üye esnafa erzak ve hijyen paketi desteğinde bulunan Lüleburgaz Belediyesi esnafı rahatlatan bir karara daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde Sevgi Mutfağı projesi ile ihtiyaç sahiplerinin evine sıcak yemek gönderen belediye, şimdi de kendisine ait olup genelge kapsamında kapatılan veya kısıtlanan işyerlerinden kira almama kararı aldı.

 

“HALKIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Koronavirüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de derinden etkiledi. Pandeminin ilk günlerinden itibaren vatandaşlarımızın ve esnafımızın bu süreçten olabildiğince az etkilenmesi için, Lüleburgaz Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu anlayış doğrultusunda salgın tamamen ortadan kalkana kadar belediyeye ait olup genelge kapsamında kapatılan veya kısıtlanan iş yerlerinden kira almayacağız. Lüleburgaz Belediyesi olarak bu zor günlerde tüm imkânlarımızla halkımızın yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“SU FATURALARINA ZAM YAPMADIK”

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin salgın boyunca yaptığı desteklerle vatandaşının yanında olmaya devam ettiğini kaydeden Gerenli, “Salgının ilk çıktığı günlerde aldığımız kararla su faturalarının ödenmesini 2 ay ertelemiştik. Salgından önce de su faturalarına zam yapmadık. Öte yandan salgının başladığı ilk günden bu yana su faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımızın suyunu kesmiyoruz” dedi.

 

“HER ARAÇ İÇİN ÖDEME YAPTIK”

 

Lüleburgaz Belediyesi olarak tüm bunlarla birlikte Lüleburgaz’daki minibüsçülere de gelir desteğinde bulunduklarını kaydeden Gerenli, “Kent ulaşımının belkemiği olan 105 No’lu Kent İçi Erişimi Motorlu Taşımacılık Kooperatifi’ne her bir araç için aylık 250 TL olmak üzere toplam aylık 26 bin 250 TL, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için toplam 78 bin 750 TL’lik ödeme gerçekleştirdik”

 

Haber / Menşure KARDEŞ