Doğru: Üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaktayız

Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru, Keşan Belediyesi tarafından Keşan genelinde yürütülen ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Doğru, "Vatandaşl

GÜNDEM 10.12.2020 12:29:00 0
Doğru: Üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaktayız

 

Geçtiğimiz günlerde basında ve sosyal medyada yer alan bazı haberlere ve yanlış bilgilerin önüne geçmek adına bir açıklama yapan Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru, Keşan Belediyesi’nin koronavirüs salgınının baş gösterdiği ilk günden bu zamana kadar özverili ve etkin bir şekilde mücadele ettiğini kaydetti.

 

POZİTİF VAKALARIN OLDUĞU ADRESLER DEZENFEKTE EDİLİYOR

 

Kamuya açık park, çocuk oyun alanları, açık hava fitness aletleri, toplu ulaşım araçları gibi birçok ortak kullanım alanlarının dezenfeksiyonunun sık periyotlar ile yapıldığını belirten Doğru, “Pozitif vaka olan yerlerin dezenfeksiyonu, İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Kurul Başkanlığından bildirilen adreslere istinaden yapılmaktadır. Aynı zamanda pozitif vaka olan adresler belediyemiz dışında Özel idare ekiplerince de ilaçlanmaktadır. İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğünce belediyemize bildirilen vaka adresleri istisnasız tamamı aynı özen, ilgi ve alaka gösterilerek yapılmaktadır. Ekiplerimiz verilen her adresi öncelikle; vatandaşımıza telefon ile geldiklerinin haberini veriyorlar. Sonrasında bina kaç katlı ise en üst katından en alt katına kadar, asansörler dahil olmak üzere tüm binayı dezenfekte etmektedirler” dedi. 

 

“DEZENFEKTE EDİLEN ADRESLERİN FOTOĞRAFI ÇEKİLİYOR”

 

Yanlış adres veya iletişim bilgisi beyanı olsa bile, belediye ekiplerince dezenfeksiyonu yapılan her adresin fotoğrafının çekildiğini ve araç takip sisteminden belirtilen adrese gidilip gidilmediğin kontrol edildiğini belirten Doğru, “Bazı vatandaşlarımızın adresi yanlış çıkabiliyor. Bize verilen adresler vatandaşın Merkezi Nüfus İdare Sistemi’ne (MERNİS) kayıtlı olan adresleridir. Vatandaşın oturduğu adres ile MERNİS sistemine kayıtlı olan adresi farklılık gösterebiliyor. Yine bazı vatandaşlarımız ‘ifşa olurum’ endişesi ile yanlış numara ya da kendisinin hasta olmadığını ifade edebiliyor. Fakat buna rağmen ekiplerimiz ilaçlama ve dezenfeksiyon konusunda titizlik ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Bunun yanı sıra, ekiplerimizce dezenfeksiyonu yapılan her adresin fotoğrafı çekilmekte ve araç takip sisteminden belirtilen adrese gidip gitmedikleri kontrol edilmektedir” ifadelerini kullandı. 

 

“ÜCRETSİZ DEZENFEKTAN DAĞITIMI DEVAM EDİYOR”

 

Koronavirüs salgınının başladığı tarihten itibaren eski itfaiyenin bahçesindeki dezenfeksiyon tankından toplamda 80 bin litre ücretsiz dezenfektan dağıtıldığını da sözlerine ekleyen Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru, “Ücretsiz dezenfektan dağıtımımız halen devam etmektedir. Vatandaşlarımızın hiç şüphesi olmasın, bizler üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaktayız ve daha iyisini yapma gayretindeyiz. Vatandaşlarımızda kendi sağlıkları için hijyen, maske, mesafe kurallarına uyarak tedbirlerini alabilirler. Dağıtmakta olduğumuz dezenfektan ile de ortak kullanım alanlarının sık sık dezenfeksiyonunu yapabilirler” şeklinde konuştu. 

 

“VAKA SAYILARININ FAZLALIĞINDAN GECİKMELER YAŞANABİLİYOR”

 

Serkan Doğru, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlaçlama ve dezenfeksiyon programı, İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden gelen listeye göre yapılıyor. Vaka sayıları çok fazla olduğu için az da olsa bazı gecikmeler yaşanabiliyor. Hastalığın bulaşma hızı çok hızlı olduğu için zaman zaman yetişmekte zorlandığımız anlar da olabiliyor. Zor bir süreçten geçmekteyiz. Ama şuan da ilaçlama ve dezenfeksiyon konusuna yoğunlaşmış durumdayız. Bunun yanı sıra,  müdürlüğümüz asli görevi olan, sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu, hayvanların beslenmesinin yanında, vektör mücadelesi çalışmalarını da yürütmektedir. Bu süreçte tüm çalışanlarımız büyük bir özveri ve fedakârlıkla görevlerini ifa etmektedirler”

Haber / Yener AKBABA