Yeni işbirlikleri için kapı aralandı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Köstence Ovidius Üniversitesi'nin yeni Rektörü Doç. Dr. Dan-Marcel Iliescu ile görüşerek yeni görevinden ötürü tebrik etti. Tabakoğlu, iki Ã?

GÜNDEM 8.12.2020 16:59:00 0
Yeni işbirlikleri için kapı aralandı

 

Online olarak yapılan görüşmede Köstence Ovidius Üniversitesi’nin yeni yönetimine hayırlı olsun temennisinde bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, iki üniversite arasındaki güçlü iş birliklerine vurgu yaptı.

 

“BİRİKİMLERİMİZİ AKTARMAYA HAZIRIZ”

 

Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) ve ikili iş birliği anlaşmaları ile Trakya Üniversitesi ve Köstence Ovidius Üniversitesi arasında var olan bağların yeni projelerle kuvvetlendirileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Üniversitemizde yakın zamanda öğrenci kabulüne başlayacağımız Rumen Dili ve Edebiyatı Bölümü kapılarının, Köstence Ovidius Üniversitesi ile 2+2 Ortak Lisans programı çerçevesinde iki ülke öğrencilerine açılmasını hedefliyoruz. Uluslararası Ortak Lisans programlarının Türkiye’deki öncülerinden olan Trakya Üniversitesi, Kuzey Makedonya ve Kosova ile olan bu hinterlandını Romanya ile genişletmek arzusundadır. Kurucusu olduğumuz BUA’nın etki alanını her geçen gün artırarak birliğe üye üniversitelerin güçlenmesi ve dolayısıyla da Balkanların kalkınması en büyük hedefimiz. Deneyimlerimizi, birikimlerimizi ve tüm gücümüzü Balkanların gelişmesi adına aktarmaya hazırız” dedi.

 

KÖSTENCE’YE DAVET ETTİ

 

Koronavirüs salgını nedeniyle online ortamda düzenlenen bu toplantıları en yakın zamanda yüz yüze yapma arzusunda olduklarını kaydeden Prof. Dr. Tabakoğlu, Köstence Ovidius Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Dan Iliescu ve yönetimini, Edirne’ye davet etti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve heyetini Köstence’ye davet eden Ovidius Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Dan Iliescu da, iki üniversite arasındaki bağların yeni iş birliklerinin müjdecisi olduğunu belirtti. Birçok alanda yeni proje ve çalışma fırsatları olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Iliescu, başta Rumen Dili ve Edebiyatı özelinde gerçekleştirilecek ortak lisans programı ile ikili iş birliklerinin iki üniversitenin ve Balkanların faydasına olacağını belirterek Trakya Üniversitesi ile çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. İki üniversite yönetiminin pandemi koşullarının ortadan kalkmasıyla karşılıklı ziyaretler gerçekleştireceklerinin teyit edildiği görüşmeye Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ