Sanayi tesislerinde üretime ara verilmeye başlandı

Trakya'daki 24 Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan sanayi kuruluşları, özellikle vaka görülen bölümleri kapatarak, üretimlerine ara vermek zorunda kaldı. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu üyesi ve Traky

GÜNDEM 7.12.2020 16:09:00 0
Sanayi tesislerinde üretime ara verilmeye başlandı

 

Aynı zamanda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini yürüten Erdim Noyan, “Koronavirüsün hızla yayılması ile birlikte bazı sanayi kuruluşları bölüm kapatmak zorunda kaldı” dedi. Tekstil sektörünün haziran ve kasım ayları arasında çıkış ivmesini yakaladığını ancak vaka sayılarının artmasıyla birlikte bazı fabrikalarda temaslı ve vaka sayısında önemli oranda bir artış yaşandığını söyleyen Noyan, özellikle mart ve haziran ayları sektör için çok sıkıntılı geçtiğini, haziran ayında alınan tedbirlerden sonra kasım ayının başlarına kadar bu sürecin gayet güzel yönetildiğini, fakat havaların soğumasıyla beraber özellikle tekstil sektöründe temaslı sayısında ve vaka sayısında ciddi bir artış olduğunu belirtti.

 

 

SAĞLIK HER ŞEYİN ÖNÜNDE

 

Bunun sonucunda işletmelerde ciddi bir iş gücü kaybı yaşandığını ve bazı bölümlerin kapanma durumuna geldiğini belirten Noyan, “Trakya bölgesinde 24 Organize Sanayi Bölgesi ve binlerce çalışanımız var. Onların sağlığı her şeyin önünde geliyor” dedi. Sanayicilerin bu konuda ilk günden itibaren üstüne düşeni en iyi şekilde yapmak için personelin sağlığını düşünerek çalışmalar yaptığını kaydeden Noyan, fakat kasım ayı başlayan soğukların, ülkemizde de bu artış ciddi anlamda etkili olduğunu söyledi.

 

Haber / Buse SERİN