Tekirdağ Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Kasım'da resmi açılışım yapılan Tekirdağ Dr.ismail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı.

GÜNDEM 6.12.2020 14:46:00 0
Tekirdağ Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da hafta sonu Tekirdağ Dr.ismail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. 566 yataklı, 124 poliklinik, 18 ameliyathane ve 102 yoğun bakım yatağı bulunan Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Vali Yıldırım, Tekirdağ Dr.ismail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, milletvekillerine, yüklenici firma yetkililerine, emeği geçen diğer tüm çalışanlara teşekkür etti. Vali Yıldırım’a incelemelerinde, eşi Güllühan Yıldırım ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ile hastane çalışanları ve 112 acil yardım ekipleri eşlik etti.

 

566 YATAK KAPASİTELİ

 

566 yatak kapasiteli Tekirdağ Dr.ismail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde yatakların 464’ü genel hastane yatak kapasitesine ayrıldı. Bu kapasite 88 tek kişilik ve 187 adet çift kişilik olarak dağıldı. Hastanede 2 oda yanık birimi için ayrılırken, 8 mahkûm odası da yer alıyor.

 

102 YOĞUN BAKIM YATAĞI YER ALIYOR

 

Hastanede yer alan 102 yoğun bakım yatağının 46’sı genel yoğun bakıma ayrılırken, 27 yeni doğan, 16 pediatrik, 5 KVC ve 8 de koroner yoğun bakım yatağı yer alıyor. Hastanenin ameliyathanelerinde bulunan hasta hazırlık-ayılma alanları mekanik olarak yoğun bakım odasına çevrilecek şekilde hazırlandı. Tek kişilik hazırlanan yoğun bakım odaları ihtiyaç halinde çift kişilik odaya dönüştürülebiliyor

 

TÜP BEBEK MERKEZİ DE YER ALIYOR

 

124 poliklinik ve uluslararası standartlarda 18 ameliyathanenin yer aldığı Tekirdağ Dr.ismail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde Trakya bölgesinde ilk olacak tek kişilik anne-bebek uyumu odalarından 4 adet, anne otelinde ise 14 adet özel yatak yer alıyor. Hastanede tüp bebek merkezi de bulunuyor.

 

 

ÜSTÜN TEKNOLOJİLİ RADYOLOJİK GÖRÜNTÜLEME ÜNİTESİ DE BULUNUYOR

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde kanser hastaları için tanı koyma aşamasında süreci hızlandırıp hayat kurtaran Pet-CT ünitesi ve Gamma kamera ünitesi bulunuyor. Hastanede 7 yataklı radyoaktif iyot tedavi ünitesi de hizmet veriyor. Hastanede ayrıca kanser hastalarının tedavisi için radyasyon onkolojisi bölümünde en ileri teknolojiye sahip Lineer Accelerator cihazı da yer alıyor. Biyokimya – Mikrobiyoloji – Patoloji – Genetik alanlarında tüm testlerin aynı yerde yapılabileceği cihaz parkuruna sahip olan Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde ayrıca üstün teknolojili radyolojik görüntüleme ünitesi de bulunuyor.

 

DEPREM İZOLATÖRLÜ ŞEHİR HASTANELERİNDEN BİRİSİ

 

Tekirdağ Şehir Hastanesi, Türkiye’nin öncelikli deprem izolatörlü şehir hastanelerinden birisi. Hastanenin taşıyıcı kolonlarının her birine yerleştirilen tam 651 deprem izolatörü yer alıyor. Uygulanan bu sistem sayesinde olası büyük deprem riski taşıyan Tekirdağ’da olası bir sarsıntı anında etki azaltılarak, hastanedeki çalışmalar aksamadan devam edecek. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde 297’si açık, 1054’ü kapalı toplam 1351 araçlık otoparkın yanı sıra 1 kilometrelik bisiklet yolu, helikopter pisti ve ücretsiz vale servisi de yer alıyor.

 

HELİKOPTER PİSTİ DE BULUNUYOR

 

114 bin metrekare arsa üzerine yapılan ve  159 bin metrekare inşaat alanına sahip olan hastanede sağlık personeli haricinde 700 hizmet personeli istihdam edilecek. Hastane alanında 1 kilometrelik bisiklet yolu ve helikopter pisti de bulunuyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU