Yüksel, projeler hakkında Süleymanpaşalıları bilgilendirdi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, canlı yayında Süleymanpaşa'da yaşayan vatandaşlara seslendi. Devam eden ve 2021-2022 yıllarında hayata geçirilecek olan projelerle ilgili açıklamalarda

GÜNDEM 1.12.2020 11:02:00 0
Yüksel, projeler hakkında Süleymanpaşalıları bilgilendirdi

Canlı yayında devam eden ve hazırlık aşamasındaki projelerle ilgili bilgi veren Başkan Yüksel, vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı.

 

“RUMELİ İSKELESİ SÖNÜK KALACAK”

 

Süleymanpaşa’da yaşayan vatandaşların her şeyin en iyisine layık. Göreve geldiğimizde size verdiğimiz bir söz vardı. Demiştik ki ‘bu şehri tanıyamayacaksınız’ Şimdiden değişimi hissedebiliyorsunuz. Rumeli İskelesi’ni ve Selanik Meydanı’nı kısa sürede tamamladık. Gönül rahatlığıyla iddia ediyorum ki 2021’de hayata geçireceğimiz yeni projelerin yanında Rumeli İskelesi çok sönük kalacak” ifadelerini kullandı.

 

 

TÜM PAZAR YERLERİ KAPALI HALE GETİRİLECEK

 

Eski Ekmekçioğlu Çay Bahçesi’nin bulunduğu alanda ciddi bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Yüksel, burada inşa ettikleri seyir terası projesi çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti. Seyir terası projesinin isminin de Atatürk Tuna Boyu Parkı olarak belirlendiğini ifade eden Yüksel, sahildeki Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı ile bütünleştireceklerini kaydetti. Kapalı Pazar yerleri ile ilgili çalışmaların da hızla sürdüğünü sözlerine ekleyen Yüksel, ilçedeki tüm semt pazarlarının kapalı hale getirilmesi için çalışma yürüttüklerini söyledi. Perşembe pazarının kurulduğu alanda son aşamaya gelen Yavuz Mahallesi Kapalı Pazar yerinde, hafta sonları Hükümet Caddesi esnafının ağırlıkta olacağı ve giyim üzerine hizmet verecek Sosyete Pazarı ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların kendi ürettikleri ürünleri satabileceği Organik Ürünler Pazarı kurulacağını belirtti.

 

 

60 AİLEYE İŞ İMKÂNI SUNULACAK

 

Süleymanpaşa Belediyesi olarak en çok önemsedikleri projelerden birinin Seracılıkta Kadın Eli Projesi olduğunu söyleyen Yüksel, “Proje kapsamında 60 dönümlük alanda inşa edeceğimiz seralarımızda, 60 ihtiyaç sahibi ailemize alım garantili üretim imkânı sunacağız. Bu seralarda üretilecek ürünleri kuracağımız kooperatif aracılığıyla öncelikle aşevimizde kullanmak üzere biz satın alacağız. Daha sonra ilçe sınırlarımız içindeki hastaneler, cezaevleri ve diğer kamu kurumlarına bu ürünlerin satışını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“İŞSİZLİK BÜYÜK ÖLÇÜDE ORTADAN KALKACAK”

 

Yüksel, Süleymanpaşa’da işsizlik sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırmayı planladıkları Süleymanpaşa Ekolojik Lojistik Endüstri Bölgesi (SELEB) Projesi ile ilgili önümüzdeki dönemde ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile istişare edilmeye başlanacağının da müjdesini verdi. Ata Tepe projesi hakkında da bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, projenin yapılacağı alanın SİT alanı olmasından ötürü gerekli incelemelerin yapıldığını, yol kenarındaki perdeleme çalışmalarının tamamlandığını ve bölgede bütünlüklü olarak devasa boyutlarda bir Atatürk Heykeli, dev Türk Bayrağı, büyük bir sosyal donatı alanı inşa edeceklerini belirtti.

 

2021’DE 42 PROJE HAYATA GEÇECEK

 

2021 yılında tamamlanması hedeflenen 42 projenin müjdesini verdiği canlı yayının son bölümünde vatandaşların sosyal medya üzerinden gönderdiği soruları cevaplayan Yüksel, salgına karşı alınması gereken kişisel tedbirlerle ilgili hatırlatmada bulundu. Mecbur kalınmadıkça evlerden çıkılmaması, çıkmak zorunda olanların iki kat maske kullanması ve temizlik ile mesafe kurallarına azami dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ