Edirne'de Bulgarca anonslarla 'koronavirüs' uyarısı

Koronavirüs vakalarında riskli ölçüde artış gösteren iller arasında olan, Bulgaristan vatandaşlarının da özellikle hafta sonları akın ettiği Edirne'de polis ve zabıta ekipleri denetimlerini yoğunlaş

GÜNDEM 30.11.2020 13:46:00 0
Edirne

 

Bulgaristan'ın 1 Eylül itibarıyla karantina sürecini kaldırmasıyla her hafta sonu Edirne'ye akın eden Bulgar ziyaretçiler, yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.

 

ANONSLAR YAPILDI

 

Bulgaristan ve Türkiye'de vaka sayılarının artmasıyla Edirne’de polis ve zabıta ekipleri denetimlerini yoğunlaştırdı. Özellikle pazar yerleri, tarihi çarşılar ve AVM'ler gibi bölgelere ağırlık veren ekipler, burada hem Bulgarca hem de Türkçe anons yaparak, vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.

 

UYMAYANLARA CEZA YAZILDI

 

Polis ve zabıta ekipleri, Pazar yerlerini gezerek hem esnafı hem de vatandaşları maske takmaları konusunda uyardı. Ekipler, kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladı. Pazar yerlerinden de gün boyu hem Bulgarca hem Türkçe uyarı anons yapıldı. Öte yandan pazar yerinin belirli bölgelerine de vatandaşlar için hijyen noktaları da oluşturularak önlemler artırıldı.

 

CADDE ORTASINDA YEMEK YİYEN VATANDAŞLAR UYARILDI

 

Ekiplerin bir diğer ağırlık verdiği noktalar arasında, en kalabalık bölgelerden Saraçlar ve Çilingirler Caddesi yer aldı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, özellikle Bulgar vatandaşların yoğunluk gösterdiği noktalarda gün boyu dolaşarak uyarılarda bulundu. Paket servis yapan lokantalardan aldıkları yiyecekleri cadde ortasında yiyen komşu ülke vatandaşlarını uyaran ekipler, maske takmayanlar için de cezai işlem uyguladı.

 

Haber / Yener AKBABA