448 yıllık Sıbyan Mektebi restore ediliyor

Lüleburgaz'da bulunan Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi'nde yer alan 448 yıllık Sıbyan Mektebi, Edirne Vakıflar Müdürlüğü tarafından restore ediliyor.

GÜNDEM 28.11.2020 12:06:00 0
448 yıllık Sıbyan Mektebi restore ediliyor

 

Aslına uygun şekilde restore edilerek Türk Kızılay'ın Lüleburgaz Şubesi olarak hizmet verecek mekanda restore çalışmaların 500 gün içinde bitirilmesi planlanıyor. Sıbyan Mektebi'nin kubbesindeki yenileme çalışmalarının ardından binanın dış cephesinde sürecek çalışmalar daha sonra mekanın iç kısmındaki kubbe ve kemerlerde bulunan kalem işçiliğinin ortaya çıkarılması ile devam edecek.

 

 

 

 

“BU TÜR TARİHİ ŞUBELER KIZILAY’IN ELİNDE ÇOK AZ”

 

Şu anda Kızılay deposu olarak kullandıkları Sıbyan Mektebi olarak bilinen binanın kubbesindeki kurşunların sökülerek tadilata başlandığını belirten Türk Kızılay Lüleburgaz Şube Başkanı Mustafa Gamsız, "Restorasyonu bittikten sonra burayı tekrar Kızılay Şubesi olarak kullanmaya başlayacağız. Artık depo olarak değil şube olarak kullanacağız. İhtiyaç sahiplerinin tespiti, verilecek fitreler, kurban bağışlarının koordine edileceği ofis olarak kullanacağız. Çalışmalar 500 gün kadar sürecek. Bu tür tarihi şubeler Kızılay'ın elinde çok az. Buranın Türkiye'deki nadir şubelerden biri olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber / Menşure KARDEŞ