Yol yapım, onarım ve bakım çalışmaları sürüyor

Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış ayları öncesi yol yapım, onarım ve düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Merkez ve kırsal mahallelerde yürütülen ?

GÜNDEM 26.11.2020 11:20:00 0
Yol yapım, onarım ve bakım çalışmaları sürüyor

Şehir merkezinden sahile inen çok sayıda merdivenin engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildiğini ve Tekirdağlı sanatçıların da desteği ile estetik görünüme kavuşturulduğunu kaydeden Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri, zemini bozuk olan ve trafik seyrini tehlikeli hale getiren cadde ve sokaklarda asfalt tamiri, kilit taş düzenlemesi ve yolların bakımları yapılarak sürücülerin güvenliğinin sağlandığını kaydetti.

 

 

 

 

ARIZALI AYDINLATMALAR TAMİR EDİLİYOR

 

 

Ayrıca asfaltla kaplanan yollarda yol çizgileri ve yaya önceliğine dair işaretlemeler yapılarak şehir içi trafik düzenine katkıda bulunulduğunu da kaydeden yetkililer, “Şehir genelinde parklar gibi ortak kullanım alanlarındaki arızalı aydınlatmalar tamir ediliyor. Ayrıca yeni çocuk parkları da yapılarak çocukların hizmetine sunuluyor. Son olarak en kalabalık mahallelerden biri olmasına rağmen yeterince oyun alanı bulunmayan Çınarlı Mahallesi’nde yeni bir çocuk parkı daha tamamlanarak hizmete girdi. Parkta çocuklar için çeşitli oyun gruplarının yanı sıra yetişkinler için de spor aletleri yer alıyor” dedi.

 

 

 

MENFEZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Öte yandan, kapalı Pazar yeri projesinde de son aşamaya gelindiğini, kısa süre içinde vatandaşların ve pazarcı esnafının kullanımına sunulacağı belirten yetkililer, “Aynı şekilde, derelerle adeta ikiye bölünen TOKİ Namık Kemal Üniversitesi hattında inşa edilen üç farklı menfez çalışması da hız kesmeden sürüyor. Süleymanpaşa sahilinde panoramik manzarası ile göz dolduran ve Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından A’dan Z’ye yenilenen Paşa Seyir Terası projesi de Süleymanpaşalıları ağırlamak için gün saymaya başladı. Kırsal mahallelerde yol çalışmalarının yanı sıra, muhtarlık binaları, sağlık ocakları ve imam lojmanları gibi kamu hizmetine mahsus binalarda da onarım ve bakım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce şehrin dört bir yanında sürdürülen çalışmalar hava şartları müsaade ettiği sürece devam edecek” dedi.

 

 

Haber / Ruşa ELMA