Babacan: Hatalarınızın bedelini halkımız ödüyor

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nin Tekirdağ 1. Olağan Kongresi Genel Başkan Ali Babacan'ın katılımıyla bugün saat 14.00'da yapıldı.

GÜNDEM 24.11.2020 19:45:00 0
Babacan: Hatalarınızın bedelini halkımız ödüyor

 

Kongredeki konuşmasına öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Babacan, ekonomiye de değindi. Hükümeti eleştiren Babacan “Ülkeyi koca bir laboratuvar, bu ülkenin vatandaşlarını da kobay haline getirdiniz. Türkiye sizin deney laboratuvarınız değildir. Bu ülkenin vatandaşları da kobay değildir” dedi.

 

“MİLLETİMİZE BİR AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDASINIZ”

 

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Babacan “Sayın Erdoğan, fakirleşmesine sebep olduğunuz milletimize de bir açıklama yapmak zorundasınız. Adeta kibrit çakılıp yakılan 130 milyar dolarlık döviz rezervini, hazinenin 1 trilyon 935 milyar liraya çıkan borcunu, yaşanan tüm kayıpları, mağduriyetleri açıklamak zorundasınız” dedi.

 

“HALKIMIZ HATIRLIYOR”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı unuttuğunu, bir zamanlar hizmetkârı olacağını söylediği halka efendi olmaya kalkıştığını savunan Babacan “Bugün sokaktaki hayatla, insanların şikayetiyle, ekonominin gerçekliğiyle aranızdaki bağ kopmuş. Ama halkımız hatırlıyor. Çünkü hatalarınızın bedelini halkımız ödüyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU