TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağlı öğretmenlerle buluştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla memleketi Tekirdağ'da görev yapan öğretmenlerle online olarak bir araya geldi. Eğitim ve Ã?

GÜNDEM 24.11.2020 18:07:00 0
TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağlı öğretmenlerle buluştu

 

 

Bugün saat 11.00’da düzenlenen ‘Tekirdağlı Öğretmenlerimizle Çevrimiçi Buluşma Programı’nda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Milletini seven bireyler olarak, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren kutlu görevin temsilcileridir” dedi. Vali Yıldırım, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenleri minnet ve rahmetle anarken, sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 

 

 

PROJE OKULU OLMASI İÇİN DESTEK İSTEDİ

 

Tekirdağlı öğretmenler adına da Hayrabolu’dan Nilgün Kaba, Kapaklı’dan Ercüment Oğuz, Çerkezköy’den Hasan Dede ve Süleymanpaşa’dan Erdal Akın söz aldı. Hayrabolu’da öğretmenlik yapan Nilgün Kaba, öğretmenlere verdiği değer için TBMM Başkanı Şentop’a teşekkür ederken, Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yapan Ercüment Oğuz da TBMM Başkanı Şentop’a hayatınfda iz bırakan öğretmenleri sordu. İlçe yöneticileri ve okul öğretmenleri olarak Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni proje okulu yapmak gibi bir hayallerinin olduğunu söyleyen Oğuz, bu konuda Şentop’tan destek istedi.

 

 

KANUN TALEBİNİ DİLE GETİRDİ

 

Çerkezköy Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Dede de Trakya Kalkınma Ajansı’ndan aldıkları hibe ile hayata geçirdikleri ‘Eski Ahşap Sıralar Oyuncak Oluyor, Çocukların Ve Doğanın Yüzü Gülüyor’ projesi hakkında TBMM Başkanı Şentop’a bilgi verdi. Eğitimciler olarak ülkemizin kalkınması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getiren Dede, Öğretmen Meslek Kanunu talebini de dile getirerek bu konuda TBMM Başkanı Şentop’un desteğini beklediklerini ifade ederken, Öğretmen Meslek Kanunu’nun hayata geçirilmesiyle eğitimde büyük reformların yaşanacağına inandığını söyledi.

 

"ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR"

 

Süleymanpaşa’da öğretmenlik yapan Erdal Akın da öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek “İlimize eğitim anlamında yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Buluşmada Tekirdağlı öğretmenlere hitap eden TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da Türkiye'de okul öncesinden liseye kadar her seviyede 19 milyon öğrenciye yaklaşık 1 milyon 118 bin öğretmenin hizmet verdiğini belirterek “Ülke olarak büyük bir eğitim kadrosuna sahibiz” dedi.

 

“İYİ YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNDEN DAHA MÜHİM BİR MESELEMİZ YOK”

 

Eğitim ve öğretimin temel unsurunun öğretmen olduğunu vurgulayan Şentop, diğer bütün unsurların tali nitelikte olduğunu söyledi. Bu hususun farkında olarak öğretmenlerin sorunlarını çözmeye büyük gayret gösterdiklerini kaydeden Şentop, "Bir ülkenin esas zenginliği ne yeraltı ne de yerüstü kaynaklarıdır. İyi yetişmiş insan gücünden daha mühim bir meselemiz yoktur” dedi. Öğretmenlerin nitelikli insan gücünün yetişmesini sağlayan, cevheri işleyen esas kahramanlar olduğuna işaret eden Şentop, bu görevin çok zor olduğu kadar manevi hazzı en yüksek görevlerden olduğunun altını çizdi.

 

“ÖĞRETMENLERİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Öğretmenin, öğrenciyi gelecek hayatına hazırlayan onu hayat yolculuğunda kendini tanıma noktasında cesaretlendiren bir rehber olduğunu dile getiren Şentop, kendisinin de hayatından iz bırakan birçok öğretmeninin olduğunu ifade etti. Devlet olarak bu kutlu yolda her daim öğretmenlerin yanında olmayı sürdüreceklerini dile getiren Şentop, “İlim ve irfan kadromuzun güçlenmesi için bütün imkan ve kaynaklarımızla daima yanınızdayız. Sizin rehberliğinizde geleceğe emniyet ve güvenle ilerleyeceğiz” diyerek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Programın sonunda teşekkür konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da, Tekirdağ’daki 11 bin 736 öğretmen adına TBMM Başkanı Şentop’a teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU