Osmanlı köyünde köpek oteli kurdular

Süleymanpaşa'ya bağlı Osmanlı köyüne yerleşen Ceren Başaran ve Cumhur Akar, köpek oteli açtılar. Otelde, köpeklere temel itaat ile arama-kurtarma eğitimleri de veriliyor. İşletmeci Ceren Başaran, ?

GÜNDEM 23.11.2020 16:25:00 0
Osmanlı köyünde köpek oteli kurdular

 

Süleymanpaşa’da otomotiv sektöründe çalışan Ceren Başaran ile Cumhur Akar, Osmanlı köyündeki arazilerine köpek oteli inşa ettiler.

 

 

“GÖZLERİ ARKADA KALMIYOR”

Köpek oteli ile tatil ve iş gezileri nedeniyle köpeklerini bırakacak yer arayan vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Cumhur Akar, “Bize ulaşan müşterilerimizin köpeklerini özel araçla adresinden alıyoruz. Buraya köpeğini bırakan insanların gözleri arkada kalmıyor. Zira biz bu konuda ciddi eğitim aldık. Hatta dileyen müşterilerimizin köpeklerine temel itaat ve doğal afet durumlarında arama kurtarma konusunda eğitebiliyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

 

“DOĞAL ORTAMLARINDA DOĞAYLA İÇ İÇE OLSUNLAR İSTEDİK”

Cumhur Akar, "Daha önce otomotiv sektöründeydik. Sıkılmıştık ve bıraktık. Köpeklerimiz vardı. Hepsini de çok seviyorduk. Bunun dışında sokak hayvanlarını da besliyorduk. İçinde bulunduğumuz bu arazi kendi yerimizdi. Biz de oteli inşa ettik ve köpeklerimizin doğal ortamlarında doğayla iç içe olsun istedik. Burayı açmadan önce birçok köpek otelini inceledik. Biz farklı bir konsept yaptık. Kapalı alanda değil de doğalarına uygun olarak doğa içerisinde ağırlıyoruz köpekleri. Burada köpekler enerjilerini atabileceği, sosyalleşebileceği bir ortam olsun istedik. Burada sadece ticari amaç gütmedik. Köpek sahiplerinden gelen taleplere cevap vermeyi istedik. Belediyelerin bu hayvanlara yönelik böyle bir ortam yapmaması, insanların bir yere gideceğinde köpeklerini güvenle teslim edebileceği yerler çok fazla olmadığı için bu bölgede bu eksikliği gördük ve girişimde bulunduk. Talep oluyor. Burada hem köpekler hem de biz mutlu oluyoruz. Otelimiz normalde 25-30 köpeği alabiliyor. Ancak açık alanımız oldukça büyük. Burada küçük ve büyük ırklar olarak köpeklere ayrı ayrı bakabiliyoruz. Otelimizde sahibi 1 yıldır yurt dışında olan köpeğimiz de var" dedi.

 

 

“PET TAKSİ HİZMETİMİZ VAR”

İşletme ortağı Ceren Başaran da, otelin 2.5 dönümlük bir arazide hizmet verdiğini belirterek, "Müşterilerimizin aslında en çok istediği şey güvendir. Köpeği olan biri olarak müşterilerimize hak veriyorum. Güvenmek önemli tabi ki. Burada çok fazla sevgi var. Köpeklerimiz sabah ve akşam mutlaka açık alana salınıyorlar. Şehir içinde zor böyle bir yeri işletmek. Biz doğal ortamdayız. Farkımız burada ortaya çıkıyor. Müşterilerimize pet taksi hizmetimiz var. Dileyen müşterimiz aradığında köpeklerini aracımızla istedikleri saatlerde alıp, istedikleri saatte geri götürüyoruz. Ayrıca köpekleri buraya aşı karnesi ve maması ile birlikte kabul ediyoruz. Maması olmayanlara mama temin ediyoruz”

 

 

Haber /Menşure KARDEŞ