Birincilik ödülü Başkan Albayrak'a teslim edildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı'nın "Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Mirasım Depreme Hazır" projesiyle Marmara Belediyeler Bi

GÜNDEM 23.11.2020 10:12:00 0
Birincilik ödülü Başkan Albayrak

İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde Altın Karınca Ödülünü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına teslim alan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, ödülü Kadir Albayrak'a takdim etti.

 

“ÇALIŞMALARIMIZIN ÖDÜLLERLE TAÇLANDIRILMASI BİZLERİ GURURLANDIRIYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İnsan odaklı bir anlayışla büyük ailemiz olarak gördüğümüz Tekirdağ halkına hizmet vermeyi sürdürüyoruz. 11 ilçemizde devam ettiğimiz çalışmalarımızın ödüllerle taçlandırılması bizleri gururlandırıyor. `Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Mirasım Depreme Hazır' adlı projemiz Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik yarışmasında afet yönetimi kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Ödüle layık görülen projemizde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

BAZI OKUL VE MÜZELERDE SABİTLEME ÇALIŞMALARI YAPILDI

 

‘Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Mirasım Depreme Hazır’ projesi hakkında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi: “Yaşadığım Alanlar ve Kültürel Mirasım Depreme Hazır projesi çerçevesinde yapısal olmayan elemanlardan kaynaklanabilecek tehlikeler hakkında bilinci artırmak, risklerin nasıl belirlenebileceği hakkında vatandaşları bilgilendirmek, tüm bireylere, küçük adımlar atarak olası tehlikeleri azaltması için cesaret kazandırarak depreme karşı daha duyarlı daha bilinçli olmalarını sağlamak, yaşadıkları ortamı olası depreme karşı daha güvenli ve hazır hale getirebilmeleri amaçlandı. Proje ile vatandaşlara hem deprem TIR’ında hem de yaşadıkları mekânlarda bulunan materyalleri sabitlemenin önemi aktarıldı. Ayrıca bazı okul ve müzelerde uygulamalı sabitleme çalışmaları yapıldı”

 

Haber / Ruşa ELMA