Çerkezköy'de esnaf kepenk kapattı

Türkiye genelinde alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında alışveriş yerleri, market, restoran, berber gibi iş yerlerine Cuma gününden itibaren 20.00 ile 10.00 saatleri arasında kısıtlama getirilirken, ÇerkezkÃ?

GÜNDEM 22.11.2020 10:05:00 0
Çerkezköy

 

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışın ardından alınan önlemler kapsamında restoran ve kafelerin Cuma günü saat 20.00 itibariyle müşteri alması yasaklanırken, sadece paket servis verebilecek işletmeler yasak saati itibariye içeri müşteri almamaya başladı. Genelgede restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya yerlerinin paket servis ve gel al şeklindeki hizmetleri ile diğer hususlar Cuma günü saat 20.00'da yürürlüğe girdi.

 

BAZI ESNAF İKİLEM YAŞADI

 

AVM, lokanta, restoran, pastane, kafe ve berberler kapanırken, yeme-içme yerleri sadece telefonla ya da online siparişle çalışmaya devam etti. Kısıtlamalarla ilgili kafası karışan bazı esnaflar ise iş yerlerini kapatıp kapatmama konusunda ikilem yaşadı.

 

10.00-20.00 SAATLERİ ARASI AÇIK

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 10.00-20.00 saatleri arasında açık. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeteryalar 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis ya da gel al şeklinde hizmet veriyor. Restoran, lokanta ya da online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'dan sonra sadece telefonla veya online sipariş üzerine paket servis hizmeti mümkün.

 

TEKEL BAYİLERİ DE KISITLAMAYA TABİ

 

Tekel bayileri, genelgenin 1'inci maddesi kapsamında marketler için getirilen çalışma saati kısıtlamasına (saat 10.00-20.00 arası çalışabilme) tabi tutuldu. Pastaneler ile simit, börek, poğaça gibi ürünleri üreten ve satan işyerleri sadece bu ürünlerin satışını sabah 08.00-10.00 saatleri arasında gel-al şeklinde yapabiliyor.  

 

FAALİYETLERİNE ARA VERİLDİ

 

Sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapatılırken; kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonları, bilardo salonları lokaller, çay bahçeleri ve halı sahaların ise ikinci bir karara kadar faaliyetlerine ara verildi.

 

ÇAY OCAKLARI SADECE ESNAFA SERVİS YAPABİLİYOR

 

Çay ocakları ise masa, sandalye ve taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerini sürdürebiliyor.

 

TEDARİK, NAKLİYE VE KURULUM BAĞLAMINDA SINIRLAMAYA TABİ DEĞİLLER

 

Pazarcı esnafı, sebze ve meyve gibi ürünlerin tedariki ve pazaryerine nakliyesi/kurulumu bağlamında çalışma saatleri sınırlamasına tabi değil. Ancak pazaryerlerinde 10.00 ile 20.00 saatleri arasında vatandaşlara satış yapılabiliyor. Bu açıdan marketler için getirilen çalışma saati kısıtlamasına tabi tutuldular.

 

İLK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANDI

 

Hafta sonları için getirilen sokağa çıkma yasağı ise dün saat 20.00'dan bugün saat 10.00'a uygulandı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU