Bakan Selçuk, Tekirdağlı öğretmenlerle buluştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında, dün saat 16.00'da canlı yayında Tekirdağlı öğretmenlerle bir araya geldi. Tekirdağ'da görev yapan ?

GÜNDEM 16.11.2020 18:20:00 0
Bakan Selçuk, Tekirdağlı öğretmenlerle buluştu

Zoom üzerinden Tekirdağlı öğretmenlerin taleplerini dinleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu taleplere genelde olumlu yanıt vererek, sorunları imkanlar dahilinde çözeceklerini vurguladı. Öğretmenlerin önemli bir kısmı; okullardaki laboratuvar, atölye ve teknik donanımın yetersizliğine dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan bu konuda destek talep ettiler.

 

"ZOR BİR SÜREÇTE BERABER HAREKET EDİYORUZ"

 

Öğretmenlerle gerçekleştirdiği görüşme öncesinde bir konuşma yapan Selçuk, "Sürekli olarak yaptığımız bu çalışma illerde devam ediyor. Bugün de sizlerin sohbetini dinlemek, duygularını düşüncelerinizi almak, yaptığınız işleri sormak, problemleri dinlemek, çözüm yollarını birlikte ortaya koymak için bir araya gelmeyi tercih ediyoruz. Sizlerle doğrudan doğruya konuşarak bire bir temas ederek, mevcut durumunuzu daha iyi anlayalım diye gayret ediyoruz. Hepimize teşekkür ediyorum. Çünkü çok zor bir dönemde, zor bir süreçte beraber hareket ediyoruz. Büyük çabalarla öğretmenlik mesleğinin itibarını omuzluyorsunuz. Ve milletimizin zor zamanında zor işlere imza atıyorsunuz" diye konuştu.

 

"SADECE MASKEYİ DEĞİL, MAKİNESİNİ DE ÜRETTİK"

 

Bakan Selçuk'un ardından konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise şunları kaydetti: "Bugün itibari ile başlayan ara tatilimizin öğrencilerimiz için dinlenme ve soluklanma, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için de başarılı bir mesleki çalışma ve değerlendirme süreci olmasını diliyorum. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde zor bir süreçten geçiyoruz. Ancak salgının başladığı ilk günden bugüne kadar bizler eğitim neferleri olarak, sadece eğitim öğretim çalışmalarında değil, her konuda milletimizin hizmetinde elimizden gelenin de üzerinde gayret etmeye çalıştık. Sadece maskeyi değil, makinesini de meslek liselerimizde ürettik. Sadece ilimizin değil, bölgemizin temizlik ve dezenfektan ihtiyacını karşıladık, karşılamaya devam ediyoruz."

 

ÖĞRETMENLER EKSİKLİKLERİ SÖYLEDİ, BAKAN NOT ALDI

 

Daha sonra Bakan Selçuk, Tekirdağlı öğretmenlerle Zoom üzerinden görüştü. Kapaklı'dan bağlanan Aykut Bakar, "2000 sonrası kuşağın dünyayı algılaması çok farklı. Bunun için bakanlığımız, 2023 eğitim vizyonunu hazırladı. Ancak salgın pek çok şeyi ötelediği gibi 2023 eğitim vizyonunda da bazı şeyler ötelendi. Bununla ilgili çalışmalar var mı?" sorusunu yöneltti. Çerkezköy'den İzzet Güngör ise "Mesleki eğitim adına bakanlığınız olarak bu yılki destekleriniz için teşekkür ediyorum. Desteklerin devam edeceğini umuyorum. Özellikler staj ve koordinatörlükle ilgili yeni düzenlemelere belki ihtiyaçlar olabilir. Teknoloji gelişiyor. Yardımlı hizmetli konusunda biraz destekleme olursa daha faydalı olacaktır" dedi. Bakan Selçuk ise "Bu tür çalışmalar acil gerekiyor. Gereken çalışmaların yapılması için notları aldık. Salgın döneminde dikkatli olmaya da çalışıyoruz" ifadelerini kaydetti.

 

 

BAKAN SELÇUK'TAN OKUL İSTEDİ

 

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Melis Doğanyiğit, "Meslek lisesi kimya bölümü olarak, tüm Trakya ve İstanbul’un birçok noktasının temizlik malzemesi ve dezenfektan ihtiyacını karşılıyoruz. İzniniz ve desteğiniz ile Trakya bölgesi bizlere emanet. Çocuklarımızın yaptığı dezenfektanlarla bu salgından tez vakitte kurtulacağız inşallah. Maalesef okulumuzun 7 binasından 5 tanesi yıkıldı. 2 tanesi de güçlendirme raporu aldı. Böyle bir sanayi şehrinde, 30 yıldır fabrikalara kalifiye eleman yetiştiriyoruz. Konum olarak çok önemli bir noktadayız. Biz bu ülkeye hizmet vermeye devam etmek için öğrencilerimizle birlikte sizden okul istiyoruz" diye konuştu. Daha sonra konuşan Bakan Selçuk, "Orayla ilgili bu sene planlamamız var. 2021 yılında kaç tane okul yapacağız, nerelere yapacağız, bu sene ciddi projelerimiz var. Sizin okulunuzun notunu da alalım. Onu değerlendiririz" şeklinde yanıt verdi.

 

LABORATUVARIN GÜNCELLENMESİ TALEP EDİLDİ

 

Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi'nden Selçuk Özel de laboratuar malzemelerinin güncellenmesini istedi. Bakan Ziya Selçuk, bunun üzerine, "Yapalım. Notumuzu aldık. Sizin acil bir iki tane atölyeye de ihtiyacınız var. Bu gençlerin atölyelerde tasarım yapması lazım. Onları da not aldık" dedi. Çerkezköy'den bağlanan Süreyya Ülkü Güler ise özel gereksinim duyan öğrencilerin sorunlarına işaret ederek, "Bu süreçte en çok ihtiyaç duyduğum eğitimlerden biri de aslında montessori eğitimleri. Anaokulu seviyesindekilere ulaşmak biraz kolaydı, ama ilkokul seviyesinde de bakanlık aracılığıyla bu eğitimleri alabilir miyiz?" diye sordu. Selçuk, "Aslında bununla ilgili çalışma yapan bir iki yer var. Biz bir gruba bunu yapabilmek için bir çalışma yapalım" ifadelerini kaydetti.

 

SPOR SALONU TALEBİ

 

Çerkezköy'den Ferda Kayan ise Fevzipaşa İlkokulu'nda görev yaptığını kaydederek, "Çocuklara uyum haftası başlattık, çok güzel oldu. Bunu velilerimiz için de istiyorum. Okul kültürüne uyum sağlamaları konusunda, eğitime ve konferanslara tabi tutarsak çok faydalı olacağını düşünüyorum. Okulum için bir ricam olacak. Spor salonumuza yardımcı olmanızı bekliyoruz. Okulum adına spor salonu istiyorum" şeklinde konuştu. Bakan Selçuk, "Bir bakalım hocam. Planlamalarımıza bakmamız lazım" diye yanıt verdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ