AK Parti Tekirdağ İl Kongresi yapıldı

AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Kongreden bir gün önce yaptırdığı koronavirüs testinin pozit

GÜNDEM 13.11.2020 18:19:00 0
AK Parti Tekirdağ İl Kongresi yapıldı

Bugün saat 14.30’da Tekirdağ Namık Kemal Stadyumu’nda yapılan kongrede il konuşmayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel yaptı. 13 Kasım’ın Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olduğunu anımsatan Milletvekili Yel, “Tekirdağ’ımıza ve ülkemize hayırlı olsun. Kurtuluşumuzu kutluyorum. Bugün yine bu mutlu ve kutlu günde sayın cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve çok değerli misafirlerimizi Tekirdağ’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Dava arkadaşlarımızla beraber ülkemizin kalkınma hamlesine büyük bir ivme katan ve 18 yıldan bu yana ülkemizin temel hak ve özgürlüklerinin gelişmesinde ve aynı zamanda kalkınma hamlesinde bizim liderimiz, önderimiz genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beraber aynı davanın içerisinde nefer olmaktan dolayı Rabbime şükürler ediyorum” dedi.

 

“ANT İÇİYORUZ”

 

18 yıldan bu yana sadece ülkedeki temel hak ve özgürlüklerin gelişmesi ve kalkınma hamleleri ile değil tüm gönül coğrafyasındaki mazlum milletlerin de lideri olarak her yere yetebilen ve bu anlamda da büyük gelişmeler kaydeden bir iktidarın neferleri olduklarını kaydeden Yel, “Bu azmimizle ve heyecanımızla inşallah kıyamete kadar ülkemizin bu topraklarda baki kalabilmesi ve gelişebilmesi için hep beraber ant içiyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini bu kadrolar daha da ileriye taşıyacaklardır. Mestan Özcan sağlık nedenleriyle bulunamadı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“AK PARTİ DEMEK MİLLET DEMEK”

 

Milletvekili Yel’den sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “Kongreler bizim için düğün günleri. Yenilenmenin, tazelenmenin ve geleceğe umutla yürümenin gerçekleştiği günler. İnanıyorum ki bu kongrede de yenilenen ve güçlenen teşkilatımızla Tekirdağ 2023’e emin adımlarla ilerleyecek. AK Parti demek millet demek. AK Parti bu milletin kendisinin kurduğu, bugünlere taşıdığı ve 19 yıldır her seçimde eksiksiz desteklediği bir millet hareketi” dedi.

 

“TEŞKİLATLARIMIZ BU YIL 1 MİLYON YENİ ÜYE KAYDI YAPTI”

 

Bu milletin AK Parti’ye 2023’e yürüme izni verdiğini kaydeden Sayan Kaya, “Sadece 2023’e değil, bu millet bize 2053’e vizyonunu ortaya koyma hakkını da verdi. Bu yıl teşkilatlarımız tam 1 milyon yeni üye kaydı yaptı. AK Parti ailesi 11 milyon 350 bin üyesi ile çok büyük bir aile. Biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Her geçen gün inşallah bu ailemizin sayısı daha da artacak” şeklinde konuştu.

 

“BÜTÜN DÜNYA ŞAHİT OLDU”

 

Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletten aldığı destekle bu partiyi kurarken ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi ve gerçekten 19 yılda vesayet odaklarıyla tek tek ilgilenildi, gereği yapıldı. Vesayet odaklarıyla mücadelenin yanında ülkenin kalkınması, batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine, en ücra köşeye kadar her türlü kalkınmanın yapıldığı ve ülke ekonomisinin en az 3 kat büyütüldüğüne bütün dünya şahit oldu”

 

“TÜRKİYE, İLK 10 DEVLET ARASINDA YERİNİ ALACAK”

 

“Türkiye’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yükselişi birilerini içeride ve dışarıda rahatsız ediyor” diyen Demiröz, “Hedef Erdoğan olarak gösterilirken esas hedeflerinin Türkiye olduğunu ve hatta onun dışında bizim kültürümüz, medeniyetimiz ve inancımız olduğunu bütün dünya bilmeli. Bu dünya lideri nasıl ‘one minute’ dediyse, ‘dünya 5’ten büyüktür’ dediyse bundan sonra dimdik duracak ve Türkiye dünyada ilk 10 devlet arasında yerini alacak” ifadelerini kullandı.

 

“TÜM SALDIRILARA GEREKEN CEVABI VERİYORUZ”

 

Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli de, “Kervan yola çıkmıştır. Bütün milletimizin ve mazlum milletlerin duasıyla yoluna devam ediyor. Bu ülkenin toprak bütünlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik tüm saldırılara gereken cevabı veriyoruz. 100 milyar doların üzerinde kaynak aktardık savunma sanayi sistemini geliştirmek için. Devraldığımızda bu toprakları savunmak için elimizde etkili olabilecek savunma aracı yok denecek kadar azdı. Başkasından alacağınız silahla ülkenizin bağımsızlığını savunamazsınız, topraklarınızı koruyamazsınız. Eğer dışa bağımlıysanız tam ihtiyacınız olduğu anda sizi yarı yolda bırakırlar. Artık bugün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti en teknolojik sistemleri dahi üretebilir noktaya gelmiştir. Dostlar, korkmayın Türkiye çok güçlü. Düşmanlar korkabilirsiniz, ama hareketlerinize dikkat edin. Türkiye cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoluna devam edecek” dedi.

 

“AK PARTİ İKTİDARINI ANLATMAK DAKİKALAR İÇİNE SIĞMAZ”

 

Canikli’den sonra konuşan Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım da, “Bu kongre Türkiye’yi cumhuriyetimizin 100. yılına taşıyacak AK Parti kadrolarının iş başı yapacağı bir kongredir. AK Parti iktidarını anlatmak dakikalar içine sığmaz. 18 yılı doldurduğumuz bir iktidar dönemimiz var. Bu partiyi kurarken hatta kurmadan da önce liderimiz siyasette en önemli ilkeyi şu şekilde koydu: ‘Siyasetçi için benim için hangi işleri yapmak hangi başarıları elde etmek önemli değil, önemli olan insanların gönlünde yer edebilmektir’. Sayın cumhurbaşkanım milletin gönlünde taht kurdunuz, yer ettiniz ve 18 yıl içerisinde bu ülkeye liderliğinizde çok güzel işler yaptık” ifadelerini kullandı.

 

 

“AK PARTİ BİR ERDEMLİLER HAREKETİDİR”

 

AK Parti’nin bir kadro hareketi olduğunu vurgulayan Binali Yıldırım, “AK Parti bir erdemliler hareketidir. Türkiye’nin çaresizliğe düştüğü o günlerde siyaset sahnesine çıkan AK Parti 14 ay sonra tek başına iktidar olmayı başarmıştır. AK Parti’yi millet iktidar yaptı. Milletin yetkisini alan milletin yürü değdiği AK Parti’de liderimizin yönetiminde 18 yıl içerisinde Türkiye’ye çok büyük hizmetler gerçekleştirdik. Çok büyük eserler ortaya koyduk. Bütün bunları yaparken her şey süt liman değildi, her şey güllük gülistanlık değildi. Bir yandan yollar, havalimanları, demiryolları, şehir hastaneleri ve okullar yaparken, savunma sanayinde yeni yerli ve milli ürünler yaparken diğer yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ederek bugünlere geldik” dedi.

 

“YENİ BİR HUKUK İCAT ETTİLER”

 

 AK Parti’nin iktidara geldikten sonra muhtıra yediğini belirten Binali Yıldırım, “Orada söylenen şuydu; ‘İktidar partisi irticanın odağı haline geldi’ Daha 2 ay olmuş. Ama o gün Diyarbakır’da bir uçak kazası oldu ve bu muhtıra gündemde yer almadı. Vesayet odakları ondan sonra da boş durmadı. Ergenekon, balyon, ayışığı, sarıkız, bilumum darbe girişimleri, 2007’de cumhurbaşkanı seçilecek; ‘Siz cumhurbaşkanı seçemezsiniz’ dediler. 366 milletvekili ile cumhurbaşkanı seçmemize engel olmaya çalıştılar. Yeni bir hukuk icat ettiler. Amaç milletin iradesinin üstünde geçmişten gelen alışkanlıkları vesayeti devam ettirmek” dedi.

 

“FETÖCÜ ALÇAKLARA HAK ETTİĞİ DERSİ HEP BERABER VERDİK”

 

Yıldırım, “AK Parti iktidarı, onun başındaki milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan verilen o elektronik muhtırayı iadeli taahhütlü olarak geri göndermiştir. Türk siyasi tarihinde darbe girişimlerine karşı tek ve ilk gür ses o gün çıkmıştır. Mecliste işi sahibine, millete götürürüz dedik ve cumhurbaşkanımızın doğrudan halk tarafından seçilmesi için anayasa değişikliği yaptık. Bu sefer kapatma davasıyla karşılık verdiler. Ondan da sonuç alınamayınca bu sefer gezi olayları, 17-25 Aralık ve nihayet başbakan olduğum 52. gün 15 Temmuz alçak darbe girişimi oldu. Bunlarla karşılaştık. Onlar zannettiler ki eski siyasetçiler gibi zoru görünce şapkasını alıp gidecek siyasetçiler var. Ama yanıldılar. Erdoğan o gece ‘ölümüne’ dedi. Alçaklara geceyi dar ettik ve o gün Hakk’ın gücü halkın gücü tankın gücünü yendi, fetöcü alçaklara hak ettiği dersi hep beraber verdik. 18 yıl geçti” ifadelerini kullandı.

 

“AK PARTİ’Yİ İKTİDARDAN İNDİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR”

 

Şeytan taşlamadan arta kalan zamanlarda bütün vakitlerini millete hizmet için geçirdiklerini kaydeden Yıldırım, “Yolları böldük, hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik, Türkiye’yi doğudan batıya, kuzeyden güneye yakın ettik. Ama bir şeye çok dikkat ettik. ‘Yolları böleriz Türkiye’yi böldürtmeyiz’ dedik. Terörün her türlüsünün üzerine kararlılıkla gittik. Hamdolsun bugün Türkiye’nin her karış toprağına güvenle vatandaşlarımız seyahat ediyor. Türkiye’yle emperyal güçler neden fazla uğraşıyor? Çünkü Türkiye artık bölgedeki planları, şer odaklarının yaptıkları oyunları bozacak bir güce gelmiştir. Onun için Erdoğan ile uğraşıyorlar, Ak Parti’yi iktidardan indirmek için uğraşıyorlar. Bu şer güçlere bugüne kadar verdiğimiz cevabı önümüzdeki 2023’te 2024’te de vereceğiz. İşte bu kongre o heyecanın başladığı kongredir” ifadelerini kullandı.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Kongrede son konuşmayı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Kongreden bir gün önce yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle kongreye katılamayan İl Başkanı Mestan Özcan, yeniden il başkanlığına seçildi. Özcan başkanlığındaki yönetimde Ahmet Bayrak, Ali Çetin, Akın Yılmaz, Ali Gümüş, Barış Kıyar, Barış Sürekli, Bayram Başelma, Bekir Kiremitçi, Burak Kağan Oğuz, Can İşbilen, Cenk Erol, Ebru Bayrak, Ece Kurukuyu, Eda Ekinci, Ethem Mollayusufoğulları, Filiz Yazıcı, Funda Çelik Sezgin, Hakan Sunal, Hanifi Belindir, Hatice Erdoğan, Hüseyin Onur Güler, İlkay Çiftçi, İlker Özden, İrem Çetin, İsmail Namuk, İsmail Polat, İsmail Satık, Kamil Kocaağalar, Kemal Özvarlık, Mehmet Mustafa Bahar, Mehmet Ali Akyüz, Minnet Cabbar, Müge Yıldız Toprak, Niyazi Kayhan, Nurdan Dağlı, Nurettin Karanfil, Özgür Köker, Özkan Engin, Rukiye Gülbaba, Saim Çakır, Sinan Gümüş, Şükrü Aktürk, Tevfik Keskin, Ümit Karaca, Veysi Dalmış, Yeliz Öztürk, Yıldız Filiz, Yusuf Gümüş Gümüş yer aldı.

 

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ

 

Büyük kongre delegeliğine de Mestan Özcan, Nihal Erdoğan Köşdere, Burak Kağan Oğuz, Ali Sevinç, Sezayi Çetin, Cüneyt Yüksel, Yasemin Batur, Emrullah Kırkpınar, Mustafa Keskin, Kamil Çetintaş, Recep Biyik, İbrahim Gönül, Mustafa Çetin ve Gökhan Şentürk seçildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ