Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes

Milli Ağaçlandırma Günü'nde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" seferberliği kapsamında Kapaklı'da da Kazak Gölü

GÜNDEM 11.11.2020 16:52:00 0
Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes

Saat 11.11’de düzenlenen fidan dikme etkinliği öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 11 Kasım’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geçtiğimiz yıl Milli Ağaçlandırma Günü olarak belirlendiğini, bu yıl da Orman Genel Müdürlüğü’nün, 7 coğrafi bölgede yer alan 28 Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde üretilen 83 milyon fidanın dağıtımına başladığını belirtti.

 

“EKOLOJİK AÇIDAN BÜYÜK ÖNEME SAHİP”

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in “Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz” hadisi şerifini hatırlatan Başkan Çetin, ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanları korumak, sürdürülebilir bir şekilde yönetmek ve geleceğin teminatı çocuklara, gelecek nesillere daha yeşil bir Kapaklı, daha yeşil bir Türkiye bırakmak için bu alanda hep birlikte fidanları toprakla buluşturacaklarını belirtti. Çetin, etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. 

 

 

FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDULAR

 

Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla düzenlenen fidan dikme etkinliğinde protokol üyeleri ve Kapaklı Aziz Sancar Anadolu Lisesi ile Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri fidanları toprakla buluşturdu. Etkinliğe Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Buse SERİN