"Üniversite-Belediye iş birliğini önemsiyoruz"

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bulgaristan'ın Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz'i makamında ziyaret etti. Ağırlıklı olarak Türk nüfusun bulunduğu Kırcaali'y

GÜNDEM 11.11.2020 13:45:00 0

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ile Özel Kalem, Basın Danışmanı Öğr. Gör. Kıvanç Ada eşlik ederken Kırcaali Belediye Meclis Üyeleri de görüşmede hazır bulundu.

 

“HER KONUDA DESTEK OLMAYA HAZIRIZ”

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “2003 yılından bu yana Belediye Başkanlığı görevini sürdüren, aynı zamanda doktorasını tamamlayarak akademik kariyeri ile de öne çıkan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz’in çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Trakya Üniversitesi olarak tüm imkânlarımızı Kırcaali Belediyesi’ne ve Kırcaalililere açmaya hazırız. Akredite eğitim sistemimiz ve nitelikli sağlık hizmetlerimiz bu anlamda öne çıkan temel alanlar. Diğer taraftan yerel yönetimler konusundaki bilgi ve tecrübemizin de Kırcaali’ye önemli değerler katacağı inancındayız. Bulgaristan üniversiteleri ile geliştireceğimiz iş birlikleri sayesinde bölgenin sorun ve ihtiyaçları için bilimsel temelli yaklaşımlar, çözüm önerileri üretebiliriz. Hayata geçireceğimiz ortak Avrupa Birliği projeleri sayesinde her iki ülkeye somut faydalar sağlayabileceğimiz gibi Türkiye ve Bulgaristan arasındaki olumlu ilişkilerin daha da güçlenmesine katkıda bulunabiliriz. Üniversite olarak Belediye Başkanımız Hasan Aziz ve Kırcaali’ye her zaman, her konuda destek olmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİKLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

 

Kırcaali Belediyesi ve bölgedeki çalışmalar ile ilgili bilgi veren Başkan Hasan Aziz, Belediye’nin hayata geçirdiği projelerle şehrin çehresinin her geçen gün değiştiğini ifade etti. Aziz, “Kırcaali Belediyesi olarak Belçika’dan Amerika ve Antarktika’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde iş birliklerimiz var. Edirne de Kırcaali’nin kardeş şehirlerinden biri. Hem Edirne’nin hem de Trakya Üniversitesi’nin bizde ayrı bir yeri bulunuyor. Edirne bize 1 buçuk saatlik mesafede, hemen yanı başımızda. Trakya Üniversitesi’nin, Bulgaristan genelinde ve Balkanların tamamında yapmış olduğu etkinlik ve çalışmaları yakından takip ediyor ve bugün sizleri belediyemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Belediye olarak üniversite iş birliklerini çok önemsiyoruz ve Trakya Üniversitesi’nin tecrübelerinden, bilgi ve birikiminden daha fazla yararlanmak istiyoruz. Aramızdaki kuvvetli bağı ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri daha da güzel iş birlikleri ile artıracağımıza inancım tam. Trakya Üniversitesi’nin Bulgaristan üniversiteleri ile olan ilişkilerini ve ortak projelerini de takdirle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

Haber / Yener AKBABA