TBMM Başkanı Şentop, Rektör Tabakoğlu'nu ağırladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Rektör Tabakoğlu, "Kısa bir s?

GÜNDEM 9.11.2020 08:03:00 0
TBMM Başkanı Şentop, Rektör Tabakoğlu

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen ile birlikte TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’u ziyaret eden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek, yakın ilgileri ve destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

 

“ÖNEMLİ İŞ BİRLİKLERİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, tüm imkânlarıyla bölgenin, Türkiye’nin ve Balkanlar’ın gelişmesi için çalıştıklarını kaydederek, “Trakya Üniversitesi olarak bölgemiz ve gönül coğrafyamız Balkanlar’a katkı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu noktada Trakya ve Balkanlar’ın medarı iftharı olan, kalbi her zaman bu bölge ile birlikte çarpan değerli hocamız, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un destekleri bize her anlamda güç ve cesaret veriyor. Aldığımız bu koşulsuz destekle, Balkan ülkelerinin tamamıyla yakın temaslar kurmaya ve çok önemli iş birlikleri geliştirmeye devam ediyoruz. Kısa bir süre önce Kosova’da gerçekleştirdiğimiz üst düzey temaslar hakkında da Hocamızı bilgilendirdik. Balkanlar’da Türkiye'nin yükseköğretim mihmandarlığını üstlenmeye ve yeni gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, Trakya Üniversitesi’nin “sıfır atık” çalışmaları, AR-GE, inovasyon ve istihdama yapılan katkılar, “engelsiz üniversite projesi” ve kısa bir süre önce Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile yapılan görüşme hakkında bilgi vererek, “Göreve geldiği ilk andan itibaren ülkesine ve milletine hizmet gayesiyle çalışan Prof. Dr. Mustafa Şentop’a, misafirperverlikleri ve bugüne kadar Trakya Üniversitesi’ne verdikleri destekler için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLEDİ

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, hayata geçirdikleri başarılı çalışmalar nedeniyle Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Üniversitesi’ne teşekkür ederek yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. Prof. Dr. Mustafa Şentop ayrıca, Trakya Üniversitesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek, desteklerinin artarak süreceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu görüşmede, TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop’a, kendine has üslubu ve şairlik kudreti ile Türk edebiyatının en orijinal edebî kişiliklerinden biri olan Edirneli Nazmî’nin divanı üzerine, Doç. Dr. Sibel Üst Erdem tarafından kaleme alınan ve Trakya Üniversitesi tarafından yayınlanan “Edirneli Nazmî Dîvânı” adlı 9 ciltlik eseri takdim etti.

 

Haber / Yakup KARATEPE