Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2'nci oturumunu dün saat 15.00'da yapıldı. Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş başkanlığında yapılan toplantıda komisyon rapor

GÜNDEM 6.11.2020 17:10:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Toplantıda ilk olarak Kent Estetik Kurulu kararlarına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Kararların ilk maddesi komisyonun tavsiye kararı doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, diğer 9 madde ile ilgili diğer meclislerde görüşülmek üzere çalışmalara devam edilmesi kararlaştırıldı. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından belediye hissesi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1173 ada 3 nolu parselde bulunan 30.48 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Mehmet Pehlivan’a satılması oy birliği ile kabul edildi.

 

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Bedeli ödenen İstasyon Mahallesi 284 ada 16 parselde bulunan 82 metrekare miktarındaki belediye hissesinin Sadrettin Parmaksız’a tapu devri işlemlerinin yapılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun kabul edilmesinin ardından hisse satışlarına ilişkin 3 dilekçe ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. İstasyon Mahallesi 1542 ada 10 nolu parselde bulunan belediyeye ait 188.84 metrekarelik hissenin diğer maliklerden Saim Buyruk ve Halil İbrahim Buyruk’a satılması, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 979 ada 15 nolu parselde bulunan 5.35 metrekarelik belediye hissesinin diğer malikler Mehmet Tunçer ve Recep Tunçer’e satılmasına karar verildi. Kapaklı Karaağaç Mahallesi 622 ada 2 nolu parselde bulunan 2.177,85 metrekarelik hissenin Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından teknik altyapı alanı olarak ayrıldığı belirtilerek devrinin talep edildiği dilekçeyi de görüşen komisyon, Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından devir işlemlerinin tamamlanması sonrası yeniden belediyeye başvurulması halinde talebin değerlendirilebileceğine karar verdi. Komisyon raporu meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

 

SERMAYESİ 50 BİN TL OLARAK BELİRLENDİ

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 446 ada 1 numaralı parsele ait Uygulama İmar Planı değişikliğinin komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, uygulama imar planlarım plan notu değişikliği de komisyon kararı doğrultusunda kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde hibe ile ilgili Bütçe Komisyon Raporu görüşüldü. Komisyon, başkanlık makamının  yazısı ile aktif ve pasifi ile bedelsiz, şartsız ve koşulsuz kabul edilen ‘Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış Pazarlama Anonim Şirketi’nin sermayesinin 50 bin TL olarak belirlenmesine, bu konuda yapılacak iş ve işlemler için belediye başkanına yetki verilmesinin uygun olduğuna karar verirken, komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Komisyon raporlarının karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı 1 Aralık Salı günü saat 15.00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU