Abban: Çerkezköy'de vaka sayıları artıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kamu kurumlarının amirleri, emniyet ve zabıta ekiplerinin katılımıyla Atatürk Caddesi'nde denetim yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy'deki vak

GÜNDEM 6.11.2020 17:06:00 0
Abban: Çerkezköy

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine gönderdiği genelge kapsamında ülke genelinde sosyal mesafe ve maske denetimleri sürüyor. Dün saat 14.40’da Çerkezköy’de de Kaymakam Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, kamu kurumlarının amirleri, emniyet ve zabıta ekiplerinin katılımıyla, Atatürk Caddesi’nde maske ve soysal mesafe denetimi yapıldı.

 

İLLA CEZA MI UYGULAMAMIZ GEREKİYOR?

 

Cadde üzerindeki iş yerlerini ve vatandaşları denetleyen Kaymam Abban, kurallara uymayanlara sert tepki gösterdi. Bir dönercide çalışanların maske takmadığını gören Abban, çalışanlara cezai işlem uygulanması talimatını vererek, “Çerkezköy’de vaka sayıları artışta. Bunu ciddiye alalım. Ne olur maskelerinizi takın. Bu virüsü kurallara uymadan nasıl yeneceğiz? Kurallara uymanız için illa ceza mı uygulamamız gerekiyor?” dedi.

 

KIZILAY ÇADIRINDA GÖREVLİ DOKTORA SİTEM ETTİ

 

Çerkezköy Belediyesi yanında bulunan Kızılay çadırını da denetleyen Kaymakam Abban, çadırda bulunan bir görevlinin maske takmamasına sert tepki gösterdi. Görevliye neden maske takmadığını soran Abban, çadırda görevli doktora da, “Siz doktorsunuz. Daha bilinçli olmanız ve maske takmayanları uyarmanız gerekiyor. Virüsü en iyi bilen siz sağlıkçılarsınız. Burada hiç kimsenin maskesiz dolaşmasına müsaade etmemeniz gerekiyor” diyerek tepki gösterdi.

 

 

“SAYILARIN ARTIŞINI DURDURAMIYORUZ”

 

Denetimlerin sonunda gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Abban, Çerkezköy’de vaka sayılarının artışta olduğunu vurgulayarak, “Son günlerde ilçemizde de komşu İstanbul’da olduğu gibi, Tekirdağ’da olduğu gibi pozitif vakalarda artış var maalesef. Bununla ilgili tüm vatandaşlarımızın özellikle maske ve mesafeye daha sonra da hijyen kurallarına uymalarını öneriyorum. Biz tedbirlerimizi sıklaştırdık, İlçe Hıfzıssıhha Kurulumuzda yeni kararlar aldık. Ama maalesef sayıların artışını durduramıyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyorum. Denetimlerimiz devam edecek” dedi. Kurallara uymamakta ısrar eden vatandaşların olduğunu kaydeden Abban, “Uymayan çok vatandaşımız var. Ya kuralların faydasına inanmıyorlar ya da bilinçsizler. Biz ceza yazmak zorunda kalıyoruz” dedi. Hastanelerdeki doluluk oranı hakkında da açıklama yapan Kaymakam Abban, “Şuanda bir sıkıntımız yok ama böyle devam ederse ileride olabilir” dedi. 

 

Haber / Buse SERİN