Koçak: İnin artık emekçilerin sırtından

TBMM'de görüşülmekte olan torba kanun teklifiyle ilgili dün basın açıklaması yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, "

GÜNDEM 5.11.2020 16:07:00 0
Koçak: İnin artık emekçilerin sırtından

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,  TBMM’de görüşülmekte olan torba kanun teklifiyle ilgili Çerkezköy’deki sendika binası önünde açıklama yaptı. Koçak “On gün önce açıklamamızı sonlandırırken ‘Bu düzenlemeye karşı yanıtımız mücadele olacak’ demiştik. Mücadelemizi büyütüyoruz. Adına ‘istihdam paketi’ dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimizi bugün daha güçlü bir şekilde yükseltiyoruz. Çünkü bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede, artık yalnız olmadığımızı biliyoruz” dedi.

 

“GELİN BU YANLIŞTAN VAZGEÇİN”

 

İki gün önce HAK-İŞ ve DİSK ile ortak açıklama yaparak ‘esnek çalışmaya hayır’ dediklerini söyleyen Koçak “Yaptığımız ortak açıklamayla, Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdik. Bu düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz! Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin. Vazgeçin ki, zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin. Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı artırmak mı? O zaman gelin, enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın. Gerçekten salgın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz? O zaman onların istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin. Ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 TL ile yaşayabildiğini hayal edin. Hayal edin ki, yaptığınız yanlışların farkına varın” diye konuştu.

 

“MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYİZ”

 

Koçak “Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar. Ama bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar? Eğer öyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar. Bizler mücadeleden vazgeçmeyiz. Ama bugün, ama yarın, bunun hesabını sorarız.  Bu akşam mesai çıkışlarında alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı vereceğiz. Mesajımızın alınacağını ümit ediyoruz. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz. Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir” ifadelerini kullandı.

 

“ARTIK BU FATURAYI ÖDEMEK İSTEMİYORUZ”

 

Yetkililere seslenen Koçak “İnin artık sırtımızdan, inin artık emekçinin sırtından. Her şeyi bize ödettirmeyin. Yeteri kadar üzerimizde yük var. Her fatura emekçilerimize, çalışanlarımıza kesiliyor. Artık bu faturayı ödemek istemiyoruz. Allah’ın izniyle bizde bu birlik beraberlik olduğu sürece inşallah bu yasayı geçirmeyeceğiz. Bugün itibariyle fabrikalarımızda eylemlerimiz başlıyor. Bu yasanın çıkmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

MASKE VE SOSYAL MESAFE KURALI GÖZETİLDİ

 

Sosyal mesafe ve maske kuralı gözetilerek yapılan ve Tekgıda-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aytaç Göçmen, Türk Harb-İş Sendikası Trakya Bölge Temsilcisi Adnan Yüksel, Türkiye Kooperatif, Ticaret Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (Koop-İş) Tekirdağ Şube Başkanı Ziya Nur Üzmez, Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Teksif Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı ile sendika temsilcileri ve üyelerin katıldığı basın açıklamasına Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ile Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan da destek verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU