Kolonlarında ciddi hasar tespit edilen bina yıkılacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de 1. Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde bulunan Yenisuiş Sitesi 42/A blokta zemindeki taşıyıcı kolonlarda ciddi problemler tespit edildiğini, binanın yıkımın

GÜNDEM 5.11.2020 12:18:00 0
Kolonlarında ciddi hasar tespit edilen bina yıkılacak

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de 1. Murat Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi'nde bulunan Yenisuiş Sitesi 42/A Blok’ta belediye ekipleri ile birlikte inceleme yaptı.

 

“CİDDİ PROBLEMLER VAR”

 

İncelemeler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Gürkan, “1.Murat Mahallemizde 1979’da inşaatına başlanan sitelerin bir tanesinin zeminindeki taşıyıcı kolonlarda ciddi problemler tespit edildi. Kat malikleri ve mülkiyet sahipleri ile konuşuldu. Dün akşam belediyemiz aracılığıyla riskli yapı denetimi için başvurularını yaptılar. Bugün de tespitlerini yaptık. 10 daireli blokta ciddi sıkıntılar, problemler var. Bir vatandaşımız kaldı, O’da bugün belediye desteği ile taşınarak binanın tamamen boşaltılmasını sağlıyoruz. Gerekli güvenlik önlemlerini de alarak, riskli yapı denetim sonuçları da çıktıktan sonra binanın yıkımını gerçekleştirerek, riski ortadan kaldırmış olacağız. Ardından da vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için konuşarak, belediye olarak bütün çözümleri alacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN