"Tedbirlere uyulmazsa koronavirüsten kurtulmamız mümkün değil"

'Halkla Buluşma Günleri' kapsamında Kapaklı Karaağaç Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Biz ne kadar çok çalışırsak çalışalım e?

GÜNDEM 4.11.2020 15:06:00 0

 

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, çeşitli toplantılara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kapaklı’ya geldi.

 

İL PANDEMİ KURULU, KAPAKLI’DA TOPLANDI

 

Tekirdağ İl Pandemi Kurulu Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Vali Yardımcısı Ahmet Narinoğlu, ilçe kaymakamları ve İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan’ın katılımıyla Kapaklı Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda toplandı. Pandemi İl Koordinasyon Kurulu  Değerlendirme Toplantısı’nda Tekirdağ genelindeki pandemi tedbirleri ve yapılan denetimler görüşüldü. Vali Yıldırım, denetimler konusunda herhangi aksaklığa meydan verilmemesi ve denetimlerin titizlikle devam etmesi talimatını verdi.

 

MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

 

Vali Yıldırım, Kapaklı’da muhtarlarla da bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Genelgesi gereğince, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Kapaklı’da yapılan Muhtarlarla Buluşma Toplantısı’na; Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, İdare ve Denetim Müdür  V. Selami Evli ve muhtarlar katıldı. Muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Aziz Yıldırım’a iletti.

 

“ŞEHİTLERİMİZ EN KIYMETLİ DEĞERLERİMİZDİR”

 

Vali Yıldırım, Muhtarlar Toplantısı’nın ardından beraberinde Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç ile birlikte 25 Eylül 2012’de Tunceli’de mayın patlaması sonucunda şehit düşen  Piyade Er Kadir Dadaş’ın ailesini de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yıldırım, “Şehitlerimiz en kıymetli değerlerimizdir. Onların aileleri bizim emanetimizdir. Aziz şehitlerimizin ailelerine devletimizin tüm kapıları daima açıktır.  Vatanı, milleti ve bayrağı için şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz” ifadelerini kullandı.

VALİ YILDIRIM, VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Halkla Buluşma Günleri kapsamında Karaağaç Mahallesi’nde mahalle sakinleriyle de bir araya gelen Vali Yıldırım, mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Mahallelinin sıkıntıları hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yıldırım, sorunların çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Vali Yıldırım, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi (küresel salgın) olarak ilan edilen koronavirüs salgını hakkında da uyarılarda bulundu.

 

“HERKESİN KURALLARA UYMASI LAZIM”

 

Vatandaşlara sosyal mesafe, maske ve hijyen uyarısında bulunan Yıldırım, “Sağlıkçılarımız, kaymakamlarımız, jandarmamız, emniyetimiz, belediyelerimiz, vakıf görevlilerimiz, vefa sosyal destek gruplarımız bunlar hakikaten çok çalışıyorlar ama biz ne kadar çok çalışırsak çalışalım eğer vatandaşlarımız tedbirlere uymazsa koronavirüsten kurtulmamız mümkün değil. Şehrin içerisinde bir kısım vatandaşlarımızın yapması yetmiyor, herkesin sosyal mesafeye, el hijyenine, maske kullanmaya dikkat etmesi lazım. Bunları yaptığımız zaman koronavirüsü yeneriz” ifadelerini kullandı. Vali Aziz Yıldırım’a Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç eşlik etti.

 

Haber / Buse SERİN