Lüleburgaz, bisikletçilerin uğrak noktası oldu

Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi (LYMBA), dünyanın dört bir yanından bisiklet tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Hollanda'dan 1 Eylül'de bisikletiyle yola çıkan Türkolog Melanie Deeg

GÜNDEM 3.11.2020 16:46:00 0
Lüleburgaz, bisikletçilerin uğrak noktası oldu

Hollandalı Türkolog Melanie Deegen, Türkiye'ye ve Türk ülkelerini gezmek için 1 Eylül'de bisikletiyle yola çıkarak Lüleburgaz'a geldi.

 

“TÜRKÇE VE TÜRK TARİHİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

 

Her fırsatta Türkiye ve Türkçeye hayran olduğunu dile getiren Deegen, “Türkçe ve Türk tarihini çok iyi biliyorum. Ama ne yazık ki Hollanda’da konuşamadığım için Türkçeyi unutuyorum. Türkiye çok güzel bir ülke. İnsanları çok cana yakın. Misafirperver. Türkçeyi çok seviyorum. Türkçe şiir gibi bir dil. Onun için Türkçeyi öğrendim” ifadelerini kullandı.

 

“HEDEFİM ORTA ASYA BOZKIRLARINI GEZMEK”

 

“Hedefim Türkçenin ve Türklerin anayurdu olan Orta Asya bozkırlarını gezmek” diyen Deegen, “Dünya turu yapıyorum. Hollanda’dan Orta Asya’ya kadar gideceğim. Zaman olursa daha da ileriye gideceğim. Kırgızistan’a, Kazakistan’a bisikletle gitmek istiyorum” dedi. Koronavirüse yakalanıp iyileştikten sonra bisikletiyle yola çıktığını anlatan Deegen, "Bisikletle dünyayı gezme planını koronavirüsten önce yaptım. Koronavirüsü yendikten sonra tam zamanı diyerek yola çıktım. Hastalığım nedeniyle antrenman yapamamıştım. Biraz zayıflamıştım. Ama planımı değiştirmedim. Belki havaalanı kapalı olabilir diye bisikletle yola çıktım. Koronavirüsü yendim, şimdi de bisikletle dünyayı yeneceğim" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA