İYİ Partili heyet, Lalapaşa 1. Göleti'nde inceleme yaptı

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve İYİ Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Ercan Arda ile ilçe yönetimi, Edirne'de çiftçilerin tarlalarınd

GÜNDEM 2.11.2020 17:51:00 0
İYİ Partili heyet, Lalapaşa 1. Göleti

İYİ Parti Edirne İl Başkan Ekrem Demir, “Edirne’de çiftçilerin tarlalarındaki sulama ihtiyaçlarını karşılaması ve bölgedeki hayvancılığa destek olmak için yapılan Lalapaşa 1. Göleti, yarım kaldı. Gölet su tutmasına rağmen henüz çevresine su veremiyor” dedi.

 

“TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”

 

Konuyla ilgili 29 Temmuz 2015’te Edirne Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Lalapaşa 1-2 Göletleri ve Sulaması inşaatı. Lalapaşa 2. Göleti tamamlandı, su tutuldu. Lalapaşa 1. Göleti inşaatı devam ediyor, Ekim Ayında bitirmeyi hedefledik. Sulama inşaatına henüz başlamadık” denildiğini kaydeden Demir, “Aradan geçen sürede göletin sulama inşaatı tamamlanamadı. Her zaman dile getirdik ve getireceğiz. Bunu hemşehrilerimiz için yapacağız. Bölgemizdeki yarım kalan projelerle attığımız adımlardan sadece biri. Lalapaşa 1. Göleti su tutalı çok uzun zaman oldu. Ancak hala gölettin çevresine su vermesi için yapılması gereken inşaatını bitiremediler. Projenin o kadar para harcandıktan sonra nasıl terk edildiğini tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Konunun sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Milletvekilimiz Orhan Çakırlar, hizmet vermeyen ve eksik kalan göletin takipçisi olacak, TBMM’de soru önergesi vererek akıbeti hakkında bilgi alacak. Bu bilgiyi yine kamuoyuyla paylaşarak vatandaşlarımızın bilgilenmesini sağlayacağız. Edirne’de eksik kalan projeleri takip etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE