Yerel Hayvan Koruma Yetkilileri sahaya inecek

Lüleburgaz Belediyesi'nin sokak hayvanları için düzenlediği 'Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi'ne katılan 30 kişi, eğitimin ardından sertifikalarını törenle aldı. Hayvanseverler Kırklareli Doğa

GÜNDEM 27.10.2020 12:05:00 0
Yerel Hayvan Koruma Yetkilileri sahaya inecek

Eğitime katılanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden alacakları kimlikle birlikte yaşadıkları bölgelerde can dostlarını koruyacaklar.

 

EĞİTİME 30 HAYVANSEVER KATILDI

 

Lüleburgaz  Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavisi konusunda 'Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi' verdi. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde (LYKA) gerçekleşen eğitim programına 30 hayvansever katıldı. Lüleburgaz Belediyesi Veteriner Hekimi Metin Şenpınar'ın verdiği yaklaşık 3 saatlik eğitimde hayvanseverlere yaralanmalardan, hayvanların beslenmesine kadar pek çok konuda bilgiler verildi.

 

 

SAHAYA İNECEKLER

 

 Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları teslim edildi. Hayvanseverler Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden alacakları, 'Yerel Hayvan Koruma Görevlisi' kimlikleriyle resmen sahaya inecekler. Yerel hayvan koruma görevlileri, özellikle kedi ve köpekler gibi sahipsiz hayvanların kendi mekanlarında, bulundukları bölge ve mahallelerde yaşam sorumluluğunu üstlenen ve İl Hayvan Koruma Kurulu tarafından yetkilendirildiler.

 

Haber / Yakup KARATEPE