İsviçre'den Lüleburgaz'a geldiler

İsviçre'den dünya turu yapmak için bisikletleriyle yola çıkan Jeremie Duss (24) ile arkadaşı Christina Schworz (23), Lüleburgaz'a geldi. Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi'nde mola veren ik

GÜNDEM 27.10.2020 09:43:00 0
İsviçre

Bisiklet tutkunları Jeremi Duss ile Christina Schwarz, 3 ay önce İsviçre'nin Cenevre kentinden yola çıktıktan sonra Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Edirne'ye giriş yaptı. 2 arkadaş, ardından da Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisi'ne (LYMBA) uğradı.

 

“BİR YIL SÜRECEK BİR TUR”

 

İsviçre'de postacılık yapan Jeremie Duss, "Biz bisikletle yolculuğa 3 ay önce Cenova'da başladık. Oradan ilk olarak Stokholm'e gittik. Sırasıyla Polonya ve buraya geldik. İstanbul'a vardıktan sonra uçakla Güney Amerika'ya gitmek istiyoruz. Orada Peru, Lima, Bolivya, Şili ve Arjantin'i bisikletle görmek istiyoruz. Güney Amerika turunu tamamladıktan sonra bisikletle Avrupa turuna devam edeceğiz. Avrupa'da bisikletle son hedefimiz Rusya. Bu bizim için büyük bir tur. Muhtemelen 1 yıl sürecek bir tur" dedi.

 

“LYMBA’YI İNTERNET SİTESİNDEN BULDUK”

 

Duss, Lüleburgaz'da gördüğü bisiklet akademisi gibi bir yapıyı hiçbir yerde görmediğini belirterek, "Burası çok çılgınca bir yer olmuş. Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet Bisiklet Akademisi gibi bir yeri kendi şehrimde görmek isterim" ifadelerini kullandı. Duss ile birlikte dünya turuna çıkan üniversite öğrencisi Christina Schwarz da,"LYMBA'ya internetteki bisiklet sitesi üzerinden bulduk. Orada burayı anlatmışlardı. Gerçekten çok güzel bir yer” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ