Çerkezköy, Kızılay için seferber oldu

Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Müftülüğü ve Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi koordinasyonunda düzenlenen 3 günlük kan bağışı kampanyası bugün başladı. Kampanya Pazar gün

GÜNDEM 23.10.2020 17:55:00 0
Çerkezköy, Kızılay için seferber oldu

Bugün sabah saatlerinde Belediye binası yanında kurulan kan bağışı çadırlarında gönüllü vatandaşlardan kan bağışı toplanırken, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, Esengül Güven, Belediye birim müdürleri, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca ve Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de kan bağışı çadırını ziyaret ederek kampanyaya destek verdi. 


KAN SÜREKLİ BİR İHTİYAÇ


Vatandaşları kan bağışı kampanyasına destek vermeye çağıran Çorlu Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Ahmet Sait Turut, bu dönemde kan bağışına ihtiyaç olduğunu belirtti. Yıllarca hastanelerde çalıştığını, kan ihtiyacını da gözlemlediğini belirten Turut, “Şimdi ise bu işi yapmak beni duygulandırıyor” dedi. “Kan bağışı hayat kurtarıyor” sözüyle kan bağışının önemine dikkat çeken Turut, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. 


HEDEF 3 GÜNDE BİN 500 ÜNİTE KAN BAĞIŞI


İnsan yaşamı için kanın son derece önemli olduğunu belirten Turut, hedeflerinin 3 gün sürecek olan kampanya kapsamında bin 500 ünite kan toplamak olduğunu dile getirdi. Bu kampanyada belediye ve diğer kurumların da Kızılay’a destek verdiğini dile getiren Turut, hedefledikleri miktarda kan bağışını toplayıp birçok ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. 

 


KAMPANYAYA DESTEK OLMAYA DAVET ETTİ


Türk Kızılay’ı Çerkezköy Şubesi’nde uzun yıllar yöneticilik yapan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı da “Bir ünite kan üç can demek” ifadesini kullandı. Toplumun kan bağışı konusundaki duyarlılığını önemsediğini, toplumun bu konuda çok duyarlı olduğunu söyleyen Yılancı, bu duyarlılığın devam etmesini temenni ederek, Çerkezköylüleri kan bağışı kampanyasına destek olmaya davet etti. 


“KIZILAY’A DESTEK VERMEK İÇİN BURADAYIZ”


Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılay’a destek vermek için tüm birimlerle burada olduklarını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da, kan bağışının aynı zamanda bir hayır işi olduğunu belirtti. Kendilerinin de kan bağışında bulunacağını söyleyen Bayram, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla hedeflenen miktara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 

 


DUYARLI VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ


Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca da duyarlılıklarından dolayı Çerkezköy halkına teşekkür etti. İki yıldır görevde olduklarını ve her hafta sonu kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini söyleyen Karaca, gönüllü bağışçılardan günlük ortalama 60-70 ünite kan topladıklarını, pandemi sürecinde kan stoklarındaki azalma dolayısıyla bu kampanyayı düzenlediklerini belirtti. Kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösteren duyarlı vatandaşlara teşekkür eden Karaca, bu duyarlılığın devam etmesini temenni etti. Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi’nin kan bağışı dışındaki diğer faaliyetleri ile ilgili de bilgiler veren Karaca, maddi manevi her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını söyledi. Ramazan ayında 2 bin 500 koli gıda yardımında bulunduklarını, ayrıca 400 vatandaşa 400 TL’lik nakdi yardım yaptıklarını kaydeden Karaca, ihtiyaç sahiplerini evlerinde tespit ettiklerini, gelenleri de boş çevirmediklerini söyledi. 


Haber / Şaban KARDEŞ