"Çerkezköy için her şeye varız"

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanın Kamil Çetintaş "Çerkezköy için her şeye varız. Bu makaml

GÜNDEM 21.10.2020 16:41:00 0

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, bugün saat 13.30’da beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Akay, ziyaret dolayısıyla Çetintaş ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Kamil Çetintaş da yönetim kurulu üyelerini Akay’a tanıttı. Zaman zaman siyaset gereği eleştiriler olabildiğini kaydeden Akay “Bugünler gelip geçecek. Bizler yerel siyaset yapıyoruz. Yine yüz yüze bakacağız. Tabi ki eleştiriler olacak ama belli seviyede tutulması gerekiyor. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak” dedi. 


“ÇERKEZKÖY İÇİN HER ŞEYE VARIZ”


“Memleket için, Çerkezköy için her şeye varız” diyen İlçe Başkanı Kamil Çetintaş da “Zaman zaman üslubumuz biraz değişebilir. Üslubu aşmamak şartıyla bunlar olacak. Bu koltuklar bugün var, yarın yok. Ama sokakta hep yüz yüze bakacağız. Kimse yapılan hizmetleri cebine alıp gitmiyor. Bu hizmetlerden vatandaş yararlanıyor” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Akay da “Vatandaşa maksimum faydayı sağlıyor olmamız lazım” dedi. 


“BİR AHENK OLMASI LAZIM”


Geçtiğimiz ayki meclis toplantısında, meclis üyeleri arasında yaşanan gerginlik ve tartışma olayını da anımsatan Çetintaş, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederken, Başkan Akay ise “Belediye meclisinde bir ahenk olması gerekiyor. Karşılıklı sınırlar çerçevesinde tabi ki münakaşa yapılacak, tartışılacak. Ama sınırların aşılmaması gerekiyor. Bu iki oldu, inşallah üçüncü olmaz” dedi. 


“BAŞLANMASINDA BİR MANİ YOK”


Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetim kurulu üyeleri Çerkezköy’de yapılan çalışmalarla ilgili de fikir alışverişinde bulundu. Kızılpınar’a yapılması planlanan Gençlik Merkezi’nin yerinde değişiklik yapılarak Bağlık Mahallesi’nde otobana cephe bir alana yapılmasının kararlaştırıldığını belirten Çetintaş, yüzme havuzu ve gençlik merkezinin Bağlık Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik alana yapılacağını söyledi. Bunun üzerine konuşan Belediye Başkanı Akay, “Bana göre Kızılpınar Mahallesi’nde yapılması daha iyi olurdu. Bizden Trakyum’un yerini istediler. Bizim orasıyla ilgili tasarruflarımız var. Başka bir yer gösterdik ve bizim gösterdiğimiz yer Kızılpınar’ın dışı değildi, herkesin buluşabileceği bir yerdi. Önce belediye garajının olduğu bu 4 bin 500 metrekarelik alana yapılacak dendi. Biz de ihale yapıldıktan sonra orayı boşaltacağımızı söyledik. Sonra Bağlık Mahallesi’ne yapılacağı söylendi. O alanda bire okul yeri ayırdık ve okul inşaatı başladı. Şuanda gençlik merkezi ve yüzme havuzu inşaatının başlamasında bizlik bir mani yok” dedi. 


“500 KİŞİLİK TRİBÜN YETMEZ”


Çerkezköy’e yapılacağı açıklanan futbol sahası ve 500 kişilik tribün projesi ile ilgili de konuşan Akay “500 kişilik tribün yetmez. Tribün projesinin değiştirilmesi lazım” dedi. Ziyarette Başkan Akay, Bağlık Mahallesi’nde Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı alanla ilgili hayata geçirmek istedikleri çalışmaları da İlçe Başkanı Çetintaş ve yönetim kurulu üyeleriyle paylaştı. 

 


BAKANLIK ONAYINA GÖNDERİLDİ


Ziyarette Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim vaatleri arasında da yer alan Küçük Sanayi Sitesi de konuşuldu. Pınarça tarafından küçük sanayi sitesi alanıyla ilgili 1/25.000’lik planların hazırlandığını ve valilik onayının ardından bakanlık onayına gönderildiğini belirten Akay “Bakanlık onayının ardından 1/5.000’lik ve 1/1.000’lik planlar hazırlanarak küçük sanayi sitesi alanı ayrılacak. Planlar hazırlanınca proje aşamasına gelecek” dedi. 


“2 SENEDİR KİMSE KALMIYOR”


Başkan Akay astsubay lojmanları ile ilgili son durum hakkında da bilgi vererek “Buradaki 6 bloğun bulunduğu alanı Çerkezköy’e kazandırmak istedik. Belediye burası ticari bir alana dönüştürmeyecek. Başka bir kazanç elde edileceği hissiyatı yaratılmasın diye 2014 yılında ‘yeşil alan olarak kullanılmak üzere’ diye bir meclis kararı aldık. Orada 48 daire vardı, bize 130-140 dairelik proje ile geldiler. O zamanki parası 15-16 milyon TL. O binaların artık kuruma da faydasının olmadığını söyledik. Subay lojmanlarının içerisinde 48 tane daireyi yapalım dedik. Binaları raporlarken baktık 4 tanesinin ruhsatı yok, deprem dayanıklılığı yok. Yıkım kararı verildi ve yıkıldı. O binalar Çerkezköy’ün en eski binalarından. Diğer 2 binada 24 daire var ve 2 senedir kimse kalmıyor” dedi. Yeni garnizon komutanına durumu izah ettiğini söyleyen Akay “Burası artık kamuya ayrılması zorunlu alan haline gelmiş” dedi. İlçe Başkanı Çetintaş da “Konuyla ilgili gelişmeleri ve komutanın görüşünü süreç içerisinde bizimle paylaşırsanız biz de gerekli yerlere gider konuyu anlatırız” diye konuştu. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU