Toplu taşıma araçlarında maske ve sosyal mesafe denetimi 

Edirne merkez ve Keşan'da emniyet müdürlüğü ile zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarında maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı. Ekipler, minibüs ve taksilerde maske denetimi yaparak hem şoförleri hem de

GÜNDEM 20.10.2020 15:45:00 0
Toplu taşıma araçlarında maske ve sosyal mesafe denetimi 

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il Valiliğine gönderdiği genelge kapsamında, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler maske ve sosyal mesafe denetimlerini sürdürüyor. 


“GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ”


Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ile Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri de, kentteki toplu taşıma araçlarında uygulama yaptı. Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan minibüs durağında hem minibüsleri hem de taksileri denetleyen ekipler, yolcu ve şoförlere, maske ve sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu.  Taksi şoförlüğü yapan Muammer Asan, "Bu denetimlerden gerçekten memnunuz. Olması gerekeni yapıyor görevli arkadaşlar. Biz gerekli önlemleri alıyoruz, onlar da denetimlerine devam ediyorlar. Yolculardan da genellikle maske konusunda sıkıntı yaratan olmuyor, herkes kurallara uyuyor" ifadelerini kullandı.


MİNİBÜS DURAKLARI DA DENETLENDİ 


Keşan’da da koronavirüs tedbirleri kapsamında polis ve zabıta ekipleri tarafından şehir içi yolcu minibüsleri ve ticari taksilerde denetim yapıldı. Keşan Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ve Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkililerinin de katılımıyla şehir içindeki bazı minibüs duraklarında denetim yaptı. Ekipler, durdurdukları minibüs ve taksilerde koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını denetledi. Polis ve zabıta ekipleri minibüs ve taksilerdeki yolcuları da kontrol ederek, tedbirlere ilişkin bilgilendirdi.


“DENETİMLERİMİZ SÜREKLİ DEVAM EDECEK” 


Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimler sıklaştırıldı. Hem maske, hem sosyal mesafe hem de araçlarda dezenfektan bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Toplu taşıma yapan araçlarda denetimlerimiz sürekli devam edecek. Şu ana kadar yaptığımız kontrollerde bir sorunla karşılaşmadık. Gayet iyi ve düzgün. Yolcular da maske takarak, mesafe kuralına uyuyor. Bu nedenle hem halkımıza hem de sürücülere teşekkür ediyorum" dedi.  


Haber / Yener AKBABA