Doğaseverlerden temizlik dersi!

Piknikçilerin çevreye attıkları çöpler, eşsiz tabiat güzelliklerinin kirlenmesine neden oluyor. Kırklareli'nin Vize ilçesinde yer alan Çifte Kaynaklar da bu kirlenmeden nasibini alan yerler arasında. Burada çevreye

GÜNDEM 17.10.2020 10:15:00 0
Doğaseverlerden temizlik dersi!

 

Vize Orman İşletme Müdürlüğü'nün sorumluluk alanı içinde yer alan Sergen köyü yakınlarındaki Çifte Kaynaklar, çok sayıda küçük şelalesi ve berrak gölleriyle eşsiz bir tabiat parçası olarak dikkat çekerken, son günlerde çevreye rastgele atılan çöpler bu güzel ortamın kirlenmesine neden oluyor. Özellikle fotoğrafçı, kampçı ve doğa yürüyüşçülerinin tercih ettiği parkurlar arasında yer alan Çifte Kaynaklar, bölgede piknik yapan vatandaşların duyarsız davranışları nedeniyle çöplerle doldu.

 

DUYARSIZ KALMADILAR

 

Meydana gelen kirliliğe duyarsız kalmayan Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli Orman Muhafaza Memuru Emrah Ataş ve ormanda kamp yapan doğaseverler, el ele vererek çevreye atılan çöpleri topladı. Ormanların temiz tutulması için bir mesaj da veren doğaseverler, “Ormana nasıl haykırırsan, öyle karşılık verir” dediler.

 

Haber / Yakup KARATEPE