Çorlu Belediyesi kendi rekorunu kırdı 

Çorlu'da Emlak Konutları bölgesi ile şehir merkezini kuzeyden güneye bağlayan Kurtuluş Caddesi'nde yol ve asfalt çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bin 600 ton asfalt serimi gerçekleÅ

GÜNDEM 16.10.2020 14:16:00 0
Çorlu Belediyesi kendi rekorunu kırdı 

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı yol ve asfalt ekipleri, Kurtuluş Caddesi ve çevre bağlantı yollarında yürüttükleri çalışmaları tamamladı. İki etap halinde sürdürülen çalışmalarda, ilk etapta Kurtuluş Caddesi'nde kazı ve dolgu çalışmaları yapıldı. Ekipler yolda 6 bin 12 ton balans, bin 150 ton tüvenan ve bin 876 ton dolgu kayası kullandı. Toplam olarak 9 bin 39 ton malzemenin kullanıldığı yol çalışmalarında 25 personel ve 20 araç görev aldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gece geç saatlere kadar süren çalışmalar sonunda kendi rekorlarını kırdıklarını ve bin 600 ton asfalt serimi gerçekleştirdiklerini söyledi. 

 

"ULAŞIM SORUNLARINDAN KURTULACAĞIZ"

 

Kurtuluş Caddesi'ndeki çalışmaların 2 aya yakın sürdüğünü kaydeden Başkan Sarıkurt, "Bu bağlantı yolunun bize düşen kısmını tamamladıktan sonra Karayolları’nın da sahada çalışmalarını tamamlaması ile birlikte vatandaşlarımızın uzun süredir beklediği ulaşım konusu çözülmüş oldu. Özellikle Orion kavşağı olarak ifade ettiğimiz alanda bugünkü çalışmaların da tamamlanmasıyla birlikte ümit ediyorum ki ulaşım konusunda yaşadığımız sıkıntıdan hep beraber kurtulacağız" ifadelerini kaydetti. 

 

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI YAPILACAK 

 

Kurtuluş Caddesi'nin devamına ilişkin TOKİ'nin çözmesi gereken birkaç sorunun kaldığını dile getiren Sarıkurt, "Bugün Çorlu Belediyesi olarak hemen hemen şehrimizin her noktasında yoğunlukla çalışıyoruz. Sadece Emlak Konutları bölgesinde değil Zafer Mahallesi'nde, Cemaliye Mahallesi'nde, Reşadiye Mahallesi'nde, Havuzlar Mahallesi'nde de çalışıyoruz. Bu vesileyle bir kere daha ekip arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Asfalt ekiplerimizin yanı sıra kaldırım ekiplerimiz de sahada çalışma gerçekleştiriyor. Refüj çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz refüjlerde ağaçlandırma ve bitki ekim çalışması yapacaklar ve Kurtuluş Caddesi güzel bir görünüme kavuşacak" ifadelerini kaydetti. 

 

Haber/Yakup KARATEPE