"Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin imzaları atıldı

Edirne'de köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve sayısının artırılması amacıyla hazırlanan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Sebe

GÜNDEM 13.10.2020 09:41:00 0

İlgili kurum müdürleri, muhtarlar ve oda başkanlarının katıldığı törende konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, proje kapsamında işletme başı toplamda 150 bin TL tutarında Ziraat Bankası’ndan kullanılacak kredinin 100 bin TL’sinin sıfır faiz, geriye kalan kısmının da çok düşük bir faiz oranıyla 7 yıl geri ödemeli kullandırılacağını ifade etti.

 

KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SAYISI 500 BİNE ÇIKACAK

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp “Şehrimizdeki ilgili kurumlarla bir araya gelerek Ziraat Bankası ile ortaklaşa olarak bu projeyi hayata geçiriyoruz” dedi. Bu proje ile Edirne’de 350 bin olan küçükbaş hayvan sayısının 500 bine çıkacağını dile getiren Canalp “Bu projeyi farklı kılan şey, katılımcı tüm paydaşların bir araya gelip iş birliği yapmak suretiyle ortamı sağlamasıdır. Ümit ediyorum ki önümüzdeki kısa süre içerisinde ilimizde rekor sayıda başvuru alınacak, bu başvurular gerekli incelemenin ardından vatandaşlarımıza kredi olarak geri dönecek” dedi.

 

 

PROJE AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR BAŞARI

 

Şu anda köylerde atıl durumda olan ahırları ve tesisleri aktif hale getiriyor olmanın bile proje açısından önemli bir başarı olacağını dile getiren Canalp projede emeği geçen herkese teşekkür etti.            Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Ziraat Bankası Edirne Bölge Yöneticisi Necati Sacıhan tarafından imzalanan proje yürürlüğe girdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ