Akay: Atatürk ve Öztrak Caddeleri şehre yakışır hale gelecek

AK Parti ve MHP İlçe Başkanlıklarını ziyaret ederek Meydan Altı Otopark Projesi ile Atatürk ve Öztrak Caddeleri'nde yapılması planlanan altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Ã

GÜNDEM 12.10.2020 12:46:00 0
Akay: Atatürk ve Öztrak Caddeleri şehre yakışır hale gelecek

Meydan Altı Otopark Projesi ile Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde yapılması planlanan altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla geçtiğimiz ay Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bugün de AK Parti İlçe Başkanlığı ve MHP İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

 

“ÖRNEK TEŞKİL EDEBİLECEK BİR BAŞLANGIÇ OLACAK”

 

İlk olarak saat 10.00’da AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli Mimar Mustafa Kanburoğlu’nun sunumunun ardından proje ile ilgili AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi. Çerkezköy’ün 2 ana damarında büyük ve kapsamlı bir çalışmaya başlayacaklarını belirten Akay, “Atatürk ve Öztrak Caddeleri yapılacak olan altyapı ve üst yapı çalışmalarının dışında örnek 2 cadde olacak. Kurumlarımızın yapacağı çalışmalar olduğu gibi esnaflardan ve vatandaşlarımızdan da taleplerimiz var. Onların katkı sağlaması gerektiğine inanıyorum. Bu iki caddemizi vatandaşların daha rahat yürüyebileceği, daha çok insanın geçebileceği bir hale getirmek istiyoruz. Bu çalışmalar belki tüm caddelere örnek teşkil edebilecek bir başlangıç olacak” dedi. 

 

“ÖNEMLİ OLAN HALKIN GÜZEL HİZMETLER ALMASI”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş da isteklerinin Çerkezköy’ün böyle bir projeye kavuşması olduğunu ifade ederek “Önemli olan Çerkezköy halkının güzel hizmetler alması. Tek sıkıntımız zaman. Yaklaşık bin esnafın mağduriyetini minimize etmemiz gerekiyor. Daha önce yüzme havuzu inşaatı başladı, halen duruyor. Çerkezköy halkının sorun yaşamasını istemiyoruz” dedi.

 

 

“ÜZERİNDE HASSASİYETLE DURUYORUZ”

 

Bunun üzerine konuşan Başkan Akay da “Zamanla ilgili tereddütlerinize katılıyorum. Burası Çerkezköy’ün 2 ana damarı. Bu 2 ana damarda da ticaret hacminin ne olduğu herkesçe malum. Zamanla ilgili tereddüt, bizim de en önemli gündem maddemiz. Bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz” dedi.

 

“AMACIMIZ BİRAN ÖNCE İŞE BAŞLAYIP SONLANDIRMAK”

 

TESKi’nin kanalizasyon ve içme suyu projelerini tamamladığını, yağmur suyu projesinin de bitmek üzere olduğunu söyleyen Başkan Akay “20-25 gün içerisinde TESKİ’nin projeleri ihale safhasına gelecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan tam otomatik otopark projesi de Kasım ayı sonuna kadar ihaleye çıkmaya hazır hale gelecek” diye konuştu. Projelerin bütçesi ile ilgili de bilgi veren Akay “TESKİ’nin yaklaşık 13-14 milyon TL, Büyükşehir Belediyesi’nin 27-28 milyon TL, Çerkezköy Belediyesi’nin de 30-35 milyon TL harcama yapması öngörülüyor. Bu bedeli İller Bankası’na götüreceğiz. Bu programın biran önce başlayıp bitiyor olması lazım. 2022 yazında bu caddelerde gezip dolaşıyor olabilmemiz lazım. Amacımız biran önce işe başlayıp sonlandırmak” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖY’E YAKIŞIR HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti ziyaretinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret etti. İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Akay, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli Mimar Mustafa Kanburoğlu’nun sunumunun ardından proje ile ilgili bilgiler verdi. 2 ana arterde 3 kurumun aynı anda çalışacağını belirten Akay, son bir yıldır detaylı olarak bu proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 12 ya da 15 ay gibi bir süre bu çalışmaları tamamlayarak 2 ana caddeyi Çerkezköy’e yakışır bir hale getirmek istediklerini kaydeden Akay “Çerkezköy Belediyesi’nin esnaftan ve vatandaştan da talepleri olacak. Ana isale hattı değişecek, su kesintileri olacak. Kışın yağmur çamur, yazın toz toprak göreceğiz. Ama çalışmaların sonunda bu 2 cadde şehre yakışan 2 cadde haline gelecek” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E YAKIŞACAK BİR PROJE”

 

MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de “Çerkezköy’ün geçen 15-20 senede altyapısı nüfusa paralel olarak büyümemiş. Altyapı da en az üst yapı kadar önem istiyor. Çerkezköy’ümüze yakışacak bir proje. Allah kolaylık versin. Bunlar yapılınca modern kent görünümüne girmiş bir Çerkezköy olacak. Biz de üzerimize düşeni yaparız. Bireysel olarak her vatandaşın da üzerine düşeni yapması gerekiyor” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU