Güler: Çiftçilerimize ürün bedellerinin tamamı ödendi

Babaeski'de faaliyet gösteren S.S. 132 Sayılı Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin 2020-2021 Ayçiçek alım kampanyası döneminde ayçiçek alımlarını tamamlayarak, çiftçi

GÜNDEM 12.10.2020 10:49:00 0
Güler: Çiftçilerimize ürün bedellerinin tamamı ödendi

Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mülayim Güler, yaptığı açıklamada, “2020-2021 Ayçiçek alım kampanyası döneminde kooperatifimizce, Babaeski Merkez, Pancarköy, Erikleryurdu, Karahalil ve Ertuğrul Köyü olmak üzere toplam 5 alım merkezinde 12 milyon 665 bin 280 kilo ayçiçek ürünü mubayaa edilmiştir. Buna karşılık; 30 milyon TL ayçiçek ürün bedeli ödenmiş olup, ödemelerimiz tamamlanmıştır” dedi.

 

MISIR ALIMLARI DEVAM EDİYOR

 

Ayçiçek mubayaasının 5 Ekim’de sona erdiğini, bu tarihten sonra sadece arazide bulunan ayçiçeklerin mubayaasının yapılacağını kaydeden Güler, “Hasadın ilk gününden bugüne büyük bir güvenle ürünlerini birliğimize teslim eden tüm ortaklarımız için yüzde 40 yağlı baz ürün için ön alım fiyatı 3 bin 850 TL/ton olarak belirlenmiş olup, yüzde 44 yağlı ürün için karşılığı 4 bin 081 TL/tona ve yüzde 50 yağ oranlı ürün için 4 bin 427,50 TL/ton’a tekabül etmektedir. Ayrıca mısır alımlarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

SOBALIK VE KALORİFERLİK KÖMÜR SATIŞLARI DEVAM EDİYOR

 

Kooperatif Başkanı Güler, “2020-2021 üretim sezonu süresince gerek yurt içi gerekse de dünya piyasalarında pandemi ve kuraklık etkisiyle yaşanan güçlü fiyat artış trendine karşılık uygulama ve politikalarını çiftçilerimiz lehine güncel tutarak çiftçilerimizin fiyat artış sürecinden azami şekilde pay almalarına olanak sağlayan Trakya Birlik Yönetim Kurulu’na, şahsım ve Yönetim Kurulum adına teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız. Her geçen gün büyüyen Kooperatifimizde vadeli 20.20.0 kompoze, 15.15.15 kompoze, sülfat, dap cinsi gübre satışlarımız devam etmektedir. Buğday, arpa tohumu, fenni yem, küspe, yem katkı maddesi ile harman vadeli sobalık ve kaloriferlik kömür satışlarımız devam etmektedir. Kooperatifimizin en büyük varlığı ve dayanağı, hasadın ilk gününden itibaren yüksek güvenle alın teriyle ürettikleri ürünlerini kooperatife teslim eden ortaklarımıza teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız. Tüm üreticilerimize bol kazançlı, hasadı bol bir yıl olmasını diler, şahsım ve yönetim kurulum adına tüm üreticilerimize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ