Marmaracık Göleti temizleniyor

Ergene Belediyesi Marmaracık Mahallesinde bulunun gölette kuraklık sebebiyle oluşan istilacı bitkileri temizleme işlemine başladı.

GÜNDEM 12.10.2020 10:23:00 0
Marmaracık Göleti temizleniyor

Ergene Belediyesi Marmaracık Göleti’nin etrafını vatandaşların kullanımına uygun hale getirmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi katkıları ile temin etmiş olduğu Truxor göl temizleme aracı ile Marmaracık Mahallesi Göleti’nde kuraklık sebebiyle oluşan istilacı bitkileri temizleme çalışmasına başladı.

 

 

SU CANLILARININ YAŞAMLARINI TEHLİKEYE DÜŞÜRÜYOR

 

Yapılan çalışmaları Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cebeci ve Belediye Meclis Üyesi Erhan Baştak kontrol ederek incelemelerde bulundu. Göletin etrafını çeviren sazlıkların göle doğru büyümesiyle meydana gelen tabakalar gölete zarar verdiği belirtilirken, bu yüzden her geçen gün gölün yüzey alanının biraz daha küçüldüğü belirtildi. Bununla beraber istilacı bitkilerin göl içerisindeki oksijenin azalmasına neden olduğu için su canlılarının yaşamlarının da tehlikeye düştüğü belirtildi.

 

MODERN HALE GETİRİLECEK

 

Ergene'de vatandaşların sosyal alanlarına, çocuk oyun parklarına ve mesire alanlarında gerekli çevre düzenlemesi ve bakımını yapan Ergene Belediyesi, Marmaracık Mahallesi’nde bulunan gölette de çevre düzenlemesi çalışmalarında bulunarak vatandaşların takdirini topladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Marmaracık Göleti’nin önümüzdeki günlerde Ergene Belediyesine devredilmesinin ardından Ergene Belediyesi bu güzel mesire alanını daha da modern hale getirerek Ergene halkının hizmetine sunacak. Aileye özel tahsis edilecek olan piknik alanlarında vatandaşlar çocuklarıyla en iyi şekilde zaman geçirebilecekler.

 

Haber / Yener AKBABA