Yüksel: Süleymanpaşa'daki birçok soruna çözüm üretildi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay hayata geçirilen Ak Çözüm Merkezi'nin kısa sürede çok sayıda vatandaşın taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verdiğini ve Süleymanpaş

GÜNDEM 12.10.2020 10:20:00 0
Yüksel: Süleymanpaşa

Süleymanpaşa’da nüfusun artması ve koronavirüs salgın döneminde çok sayıda işyerinin kapanması nedeniyle işsizlik de son aylarda ciddi bir yükseliş göstermişti. Bu soruna bir çözüm üretebilmek adına harekete geçen Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, iş arayanlarla işverenleri buluşturabilecek bir formül geliştirilmesi adına Ak Çözüm Merkezi bünyesinde bir İstihdam Masası kurulması talimatı verdi.

 

ÖZGEÇMİŞLER TOPLANIYOR

 

Başkan Yüksel, “Ak Çözüm Merkezi İstihdam Masası’nda, iş arayan vatandaşların özgeçmişleri toplanarak bir havuz oluşturuluyor ve işverenler için bir insan kaynağı meydana getiriliyor. Firmalar, İstihdam Masası’na başvurarak bu havuzdan ihtiyaç duydukları personel ihtiyacını karşılayabiliyor. Kısa sürede binlerce vatandaşın iş talebini ve özgeçmişini kayıt altına alan Ak Çözüm Merkezi İstihdam Masası, aynı zamanda Belediyemiz Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülen bir çalışma ile firma ziyaretleri gerçekleştirerek proje hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor. Bu sayede işverenler, personel ihtiyaçlarını giderebilecekleri yeni bir alternatiften haberdar ediliyor.  İstihdam Masası, iş arayan vatandaşlar ile personel ihtiyacı bulunan işletmeler arasında köprü görevini yerine getirerek her iki kesim için de zaman kaybının önüne geçilmesini sağlıyor. Bu sayede iş arayan vatandaşlar daha kısa sürede iş sahibi olabilirken, işverenler de vakit kaybetmeden personel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

SELEB İÇİN DE İŞGÜCÜ KAYNAĞI SAĞLAYACAK

 

Yetkililer de, yaptıkları açıklamada, “İstihdam Masası’nın, Süleymanpaşa Belediyesinin öncülüğünde ve çok sayıda paydaşın katkıları ile hazırlanan, Süleymanpaşa’da işsizlik sorununu ortadan kaldırması beklenen SELEB (Süleymanpaşa Ekolojik, Lojistik Endüstri Bölgesi) projesi için de gelecekte işgücü ihtiyacının karşılanmasında önemli bir kaynak vazifesi göreceği öngörülüyor” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE