Online ortama taşınan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı sona erdi

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl online ortamda düzenlenen 4'üncü Çerkezköy Endüstriyel Fuarı (ÇEF) sona erdi. 6-7-8 Ekim tarihleri arasında düzenle

GÜNDEM 10.10.2020 09:52:00 0
Online ortama taşınan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı sona erdi

Trakya'nın ilk endüstriyel fuarı olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı (ÇEF), bu yıl online ortamda düzenlendi. 6-7-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenen fuara katılan firmalar çok sayıda iş birliğine imza attı.

 

250 FİRMA STANT AÇTI

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlenen fuarda 250 firmanın stant açtığını kaydeden yetkililer, “Yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda katılımcılar arasında 19 bin 595 etkileşim sağlandı. Fuardaki online oturumlarda ekosistemin önemli isimleri sunumlar yaptı, söyleşiler gerçekleştirdi. 6-7-8 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenen Online Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nda online stantlar, 3 gün boyunca 24 saat ziyarete açık kaldı” dedi.

 

 

FARKLI SEKTÖRLERDEN ÇOK SAYIDA FİRMA KATILDI

 

Fuara; demir-çelik, makine, elektrik-elektronik, mekanik, inşaat ve yapı malzemeleri, teknoloji ve yazılım, sağlık, tekstil ve konfeksiyon, otomotiv, kimya, plastik ve gıda sektörlerden çok sayıda firmanın katıldığını da belirten yetkililer, “Katılımcı firmalar; sektördeki yenilik ve gelişmeleri takip etme, iş alanındaki farklı firmalarla görüşme, olası iş fırsatları için yeni kişilerle tanışma ve iş ağını genişletme fırsatı buldu. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, 2017 yılından bu yana düzenleniyor. Trakya Bölgesi’nin ilk ve tek endüstriyel fuarı olma özelliği taşıyan fuar, farklı sektörlerden firmaları bir araya getiriyor. Bölgede bulunan küçük ve ortak ölçekli (KOBİ) firmaların büyük ölçekli firmalar ile iş birliği içerisinde olmaları için de fırsat sağlayan ÇEF, büyük firmalara da bölgedeki yan sanayi sektörlerini tanımaları için verimli bir ortam oluşturuyor” dedi.

Fuarın açılışına TBMM Başkanı Şentop da katıldı

Açılışına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un da makam odasından katıldığı online açılışta; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva da konuşmalar yaptı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Şentop, fuarda yaptığı konuşmada, “Online gerçekleştirilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı için Ticaret ve Sanayi Odamızın başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin gösterdikleri gayretin başından beri yakın tanığıyım. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın açılışı vesilesiyle huzurunuzda bulunmaktan son derece bahtiyarım” derken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Çerkezköy’ün online fuarda en güzel ürünleri, üretimleri ortaya koyarak, kendinden söz ettirmeyi sürdürdüğünü kaydetmişti.

 

MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİLER

 

Fuar hakkında açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, fuara beklenenin üzerinde bir katılım yapıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva da, online fuarın, pandemi sebebiyle ertelenen iş birliklerini tekrar hayata geçirdiğine vurgu yaptı. Farklı iş birlikleri fırsatlarını keşfetme imkanı bulduklarını söyleyen firma temsilcileri, pandemi sebebiyle uzun süredir buna imkan bulamadıklarını vurguladı.

 

Haber / Buse SERİN