"Hayvanlara nesne gibi davranılması bizi çok rahatsız ediyor"

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Edirne'de lise öğrencileri sokak hayvanları için kulübe yaptı. Edirne Belediyesi ve kentteki hayvan dostu dernekler de öğrencilere destek verdi. Edirne Belediye Başkan Yar

GÜNDEM 5.10.2020 11:55:00 0

Edirne’de yaklaşan kış mevsimi öncesi bir araya gelen Liselerarası Hayvan Dostları Topluluğu (ELHAYDO) üyesi öğrenciler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde sokak hayvanları için 30’a yakın kulübe yaptı. Edirne Belediyesi’ne ait geçici hayvan barınağında topladıkları tahta paletler ve brandalar ile kulübe yapan öğrencilere, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve hayvan dostu derneklerin üyeleri destek verdi.

 

 

“AMACIMIZ SICAK BİR YUVAYA KAVUŞMALARI”

 

ELHAYDO Topluluk Başkanı Emir Yenibaş, “Amacımız sahipsiz hayvanları kış aylarında sıcak yuvaya kavuşturmak. Topluluğumuzun asıl amacı ise, lise çağındaki gençlerin mesleklerine adım attıkları süreçte hayvanseverliği bilinçli şekilde öğrenmeleri ve bunun için çalışmalar yapmaları. Onlar için 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde kulübeler yapıyoruz. 4 Ekim'de olmasının en önemli özelliği de hem bu tarihe kamuoyunun dikkatini çekmek hem de bu sahipsiz canlarımızın bir sıcak yuvaya kavuşması kış ayında" ifadelerini kullandı. 

 

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu da, sokak hayvanlarının her zaman yanında olduklarını kaydederek, "Bugün Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla liseli arkadaşlarımızla birlikte barınağımızda yeni bir etkinlik yapıyoruz. Hayvan dostlarımızın topladığı paletler ve brandalarla onlara kışa hazırlık olsun diye sokakta yaşayan canlarımıza kulübe yapacağız. Yaşam haklarını savunduğumuz, dünyayı birlikte paylaştığımız dostlarımıza birer kulübe yapıyoruz. Edirne Belediyesi olarak sokakta yaşayan dostlarımızın her zaman yanlarındayız ve onlar için bir şeyler yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki dünyayı ve şehrimizi diğer canlılarla beraber paylaşıyoruz, bu bizim için çok kıymetli" dedi. 

 

EDİRNE’DE BELİRLİ NOKTALARA KONULACAK 

 

Topluluk üyesi Bilge Hançerler ise hayvan sevgisinin her bireye küçüklükten itibaren aşılanması gerektiğini söyleyerek, "Hayvan dostlarımız için bir etkinlik yaptık, kulübe yapıyoruz onlar için. Bu etkinliği ilk defa yapıyoruz ama bunun dışında birçok etkinliğimiz oldu sokaktaki canlarımız için. Kulübelerin bir kısmı barınakta kalacak, diğerlerini de Edirne'de belirli noktalara koyacağız. Hayvanları bir hevesle alıp sokağa bırakan onlarca hayvan var. Hayvanlara bir nesne gibi davranılması bizi çok rahatsız ediyor. Hayvan sevgisi küçüklükten gelen bir şey mutlaka küçüklükten insanlara aşılanması gerekiyor" şeklinde konuştu. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ